Veckobrev v. 4-5

Hej!

Vi har haft en fin vecka tillsammans!🍀❤️🌟

I svenska har vi börjat arbeta med argumenterande texter. Under arbetsområdet kommer vi att arbeta med strukturen för en argumenterande text, språkliga drag och hur man framför argument som stärker åsikten. Vi kommer under arbetet läsa, skriva och muntligt framföra och bemöta åsikter och argument. Med andra ord-läxan kopplas till detta arbete.

Här ser ni planeringen för arbetsområdet.

I svenska har vi även läst ett kapitel i Vittnet och arbetat med läsförståelsefrågor och med att sammanfatta texten. Vi har även arbetat med adjektiv och med att komparera adjektiv.

I matematik har vi arbetat med textuppgifter som ska lösas med multiplikation och division.

I historia, vikingatiden, har vi lärt oss om hur hur samhället såg ut, vilka samhällsgrupper som fanns och vad det innebar att tillhöra olika samhällsgrupper. Vi har också läst vidare i Drakskeppet. Vi har byggt vidare i Minecraft – hela tiden med fokus på målen till den skapande uppgiften.

Vi har förberett inför utvecklingssamtalen i nästa vecka. Ni ska alla ha fått en inbjudan till utvecklingssamtal på mail. Barnen är redo att berätta för er föräldrar med stöd av presentationen som finns i OneNote. Barnens uppdrag är att innan samtalet ha gått igenom presentationen hemma tillsammans med er föräldrar. Det är viktigt att mötet är genomfört när vi träffas digitalt. Mer information om utvecklingssamtalen hittar ni i ett tidigare inlägg.

Nästa vecka, v. 5:

Liten påminnelse till idrotten: Tänk på att ha inomhusskor eller strumpor med halkskydd under lektionerma. Det går också bra att vara barfota. Barnen får inte ha vanliga strumpor eftersom det då är lätt att halka omkull när man springer och rör sig i idrottshallen.

Barnen slutar skolan tidigare än vanligt under samtalsveckan. Sluttiderna ser ni nedan.

Må 1/2: 8:30-12:30

Ti 2/2: 8:10-12:30 Slöjd. Engelska.

On 3/2: 8:10-12:30 Engelska. Idrott.

To 4/2: 8:10-12:30 Idrott.

Fr 5/2: 8:10-13:40 Bild. Musik för halva klassen.

Måndagen den 8/2 ( v.6 ) är det studiedag. Barnen är lediga. Både skola och fritids är stängt.

Jag önskar er alla en riktigt skön helg! ❄️☃️☀️

/Cecilia🍀

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *