Veckobrev v.3-4

Hej!

I vecka 5 är det dags för utvecklingssamtal och vi har under den här veckan förberett inför dem. Vi kommer att fortsätta med förberedelser på måndag och tisdag i nästa vecka. Sedan kommer barnen att få visa och berätta för er där hemma. Läs mer info och tider för samtalen i inlägget som lades ut här på bloggen igår.

I matematik har vi arbetat med multiplikation och division. Vi har multiplicerat och dividerat med 10, och 1000 och övat på begreppen faktor, produkt, täljare, nämnare och kvot. Vi har också så smått börjat räkna kort division. Här underlättar det om man kan multiplikationstabellerna. Öva gärna tabellerna muntligt små stunder lite då och då för att öka säkerheten.

I svenska har vi läst vidare i Vittnet.

I historia, vikingatiden, har vi lärt oss om brott och straff och om gården och bostaden. Vi har startat upp den skapande uppgiften i arbetet som är att bygga i Minecraft. I arbetet med vikingatiden högläser vi boken Drakskeppet som är skriven av Maj Bylock. Barnen ritar och skriver tankar och frågor under tiden som de lyssnar.

I onsdags hade vi en rolig dag tillsammans i pulkabacken. Jag försökte lägga ut lite fler bilder från pulkaåkningen men något strular med uppladdning av bilder på bloggen nu på fredag eftermiddag så det blev bara en bild.

Nästa vecka, v. 4:

Må 25/1: 8:30-13:50

Ti 26/1: 8:10-14:00 Slöjd. Engelska.

On 27/1: 8:10-14:15 Engelska. Idrott (volleyboll/badminton). Musik för halva klassen.

To 28/1: 8:10-14:00 Idrott (volleyboll/badminton)

Fr 29/1: 8:10-13:40 Bild. Musik för halva klassen.

Nu önskar jag er alla en riktigt avkopplande helg!☀️❄️

/Cecilia🍀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *