Veckobrev v. 2-3

Hej!

Vilken härlig start på terminen vi har haft! Det är så roligt att träffa hela klassen igen! Barnen är glada, positiva och nöjda med jullovet och laddade för en ny spännande termin! Härligt! 😃🌟❤️

Vi startade igång direkt med vikingatiden i tisdags. Det är ett mycket spännande arbetsområde och barnen är otroligt intresserade och vetgiriga! Jag kan tänka mig att ni är många föräldrar som har fått höra en del om vikingarna där hemma redan. Här ser ni den pedagogiska planeringen till eleverna. Ni kan också följa arbetet i OneNote.

I svenska fortsätter vi att läsa boken Vittnet och arbeta med läsförståelse och skrivregler.

I matematik arbetar vi nu och ett antal veckor framöver med multiplikation och division.

Cecilia I hälsar följande i engelska: ”Denna vecka har vi arbetat med frågeord och när vi använder dessa. Vi har denna vecka skrivit mer veckans glosor och eleverna kommer att ha förhör på dessa nästa vecka på onsdag den 20/1. Länken till glosorna kommer här:”  https://glosor.eu/ovning/home-sweete-home.10201320.html

Kli, kli, kli, nu har vi fått löss i klassen. För att vi lättast ska bli av med dem ber jag er alla att kamma igenom barnens hår med luskam nu under helgen för att upptäcka eventuella löss eller ägg. Gå in på länken Info från 1177 om huvudlöss för att läsa mer.

 

Nästa vecka, v.3:

Må 18/1: 8:30-13:50

Ti 19/1: 8:10-14:00 Slöjd. Engelska.

On 20/1: 8:10-14:15 Engelska. Idrott. Musik för halva klassen.

To 21/1: 8:10-14:00 Idrott.

Fr 22/1: 8:10-13:40 Bild. Musik för halva klassen.

 

Jag önskar er alla en härlig vinterhelg!❄️☃️

/Cecilia🍀

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *