Veckobrev v. 45-46

Hej på er!

Så roligt att träffas igen efter en veckas höstlov! Barnen var laddade och vi satte igång veckan med härlig energi. Veckan har sedan fortsatt i samma anda. Det är verkligen roligt att komma till skolan, träffa och arbeta tillsammans med hela klassen varje dag!❤️🍀🌟

I matematik fortsätter arbetet i geometri. Vi har nu arbetat med att kunna förstå och använda oss av olika begrepp för att kunna beskriva olika figurer. Vi har övat på att räkna omkrets och area av trianglar och fyrhörningar. Vi har undersökt och mätt cirklars radie och diameter. Nedan ser ni planeringen för området.

I Fy/Tk har vi undersökt tre olika ljuskällor – halogenlampa, glödlampa och lysdiod och reflekterat över deras olika energieffektivitet. Vi har också samtalat om hur  man kan vara klimatsmart och spara el i sin vardag.

Vi har också undersökt olika glödtrådar och hur de påverkas av elektrisk ström. Som ni förstår av filmen nedan var det ett riktigt spännande uppdrag!

IMG_7713

I SO, samhällskunskap, har vi nu startat upp ett nytt område, Lag och rätt, brott och straff. Vi började arbetet med att tillsammans titta på planeringen för arbetet. Därefter samtalade vi utifrån några bilder och pratade om vad en lag, en regel och en oskriven regel innebär. Arbetssättet kommer att följa en liknande struktur som Etikområdet.

Planeringen för arbetet ser ni här:

I svenska har vi startat upp med att läsa boken Vittnet som är skriven av Lena Hultgren. I arbetet med boken kommer vi att öva såväl på läsförståelse och skrivförmåga. Innehållet i boken kopplar också till området i SO-samhällskunskap. Vi startade med att fundera över vad vi tror att boken kommer att handla om genom att arbeta med kapitelnamnen och lägga dem i ordning så som vi tror att de skulle kunna komma. Detta gav inspiration till egna berättelser som nu håller på att ta form.

Nedan kan ni ta del av planeringarna i svenska som vi arbetar med just nu.

Cecilia I som undervisar i engelska hälsar följande:

”Vi har denna vecka arbetat med avsnittet ”Happy birthday” i workbook. Vi kommer även att ha glosförhör i nästa vecka på onsdag, gå gärna in på följande länk och träna inför förhöret. https://glosor.eu/ovning/happy-birthday.10097622.html
Vi har även arbetat vidare denna vecka med grammatik med fokus på ”a” och ”an”. Vi tittade på grammatikbolaget vilket uppskattades av alla elever i klassen 😊 sedan arbetande alla med olika övningar så att man både kunde se och höra när man skulle använda a och an. Vill ni kika på avsnittet igen gå in på följande länk https://urplay.se/program/199887-the-grammar-company-a-or-an
Gå in på  rektorsbloggen  och läs information både från rektor Helena och från Barn- och ungdomsförvaltningen.
Nästa vecka, v. 46:
Nästa vecka är det barnboksveckan och hela skolan kommer att ha ett extra fokus på läsning på olika sätt. Vi har pratat i skolan om att alla behöver ha en egen skönlitterär bok att läsa. De flesta barnen har en lånad bok från skolbiblioteket men har man en bok hemma som man vill läsa så får man gärna ta med sig den till skolan. Vi kommer även att läsa gemensamt i klassen.
Framöver kommer barnen inte att byta om och duscha i samband med idrottslektionerna. De dagar då det är idrott är det bra om de har kläder som är lämpliga att röra sig i samt gärna även inneskor/strumpor med halkskydd. Detta med anledning av nya riktlinjer.
Må 9/11: 8:30-13:50
Ti 10/11: 8:10-14:00 Slöjd. Engelska.
On 11/11: 8:10-14:15 Engelska – läxa se ovan i detta inlägg. Idrott. Musik för halva klassen.
To 12/11: 8:10-14:00 Idrott. Med andra ord-läxa och läsläxa ska vara klara. Nya läxor kommer med hem.
Fr 13/11: 8:10-13:40 Musik för halva klassen. Bild.
Nu önskar jag er alla en riktigt härlig helg!☀️🍂🍁🍄
/Cecilia🍀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *