Veckobrev v. 43-45

Hej!

Den här veckan har vi övat och arbetat tillsammans inför SO etik-provet som vi hade idag. Barnen har arbetat i smågrupper, presenterat sina resonemang för klassen och vi har tillsammans tittat på och reflekterat över vilken nivå olika resonemang hamnar, enkelt, utvecklat eller välutvecklat och vad som utmärker de olika nivåerna. Klassen har varit fantastiskt duktiga på att arbeta på detta sätt och för varje lektion som vi övat detta har det märkts hur lärandet utvecklats. Så roligt att se!🌟🍀❤️

Nu avslutar vi etikarbetet som hör till ämnet religion i SO. Från början hade jag planerat att vi efter höstlovet skulle läsa vikingatiden i ämnet historia i SO. Till våren hade jag planerat in samhällskunskap och geografi. Jag har tänkt om angående ordningen och tillsammans med klassen har jag nu istället bestämt att vi ska läsa om vikingatiden efter jullovet. Nu efter höstlovet kommer vi att läsa samhällskunskap vilket kommer att haka i etikområdet på ett naturligt och bra sätt samtidigt som vi kommer att kunna koppla ihop det med den skönlitterära bok som vi tillsammans ska läsa i svenska.

I svenska har vi nu läst klart Spring! Fanny, spring! Det är verkligen en fin bok som berör. Efter lovet kommer vi att läsa och arbeta med en annan skönlitterär bok. Vilken den är blir en överraskning.

Idag blev barnen överraskade med den kvarvarande belöningsdelen av sommarlovsläsningen. Vi hade en Halloweenpysseleftermiddag med glass. Det var en mysig eftermiddag efter full koncentartion under SO-provet på förmiddagen.

I matematik har vi arbetet med geometri. Det arbetet fortsätter vi med efter höstlovet.

I NO har vi arbetet med solceller. På bilden nedan lyser lysdioden eftersom solcellen som den är kopplad till får sin energi från taklampans ljus. Just den här dagen var det mulet varför vi fick använda lampornas ljus istället för solljus. Vilktigt i det här uppdraget var att förstå energiprincipen.

Nästa vecka, v. 44, är det höstlov och alla elever är lediga.

Vecka 45:

Må 2/11: 8:30 – 13:50

Ti 3/11: 8:10 – 14:00 Slöjd. Engelska.

On 4/11: 8:10 – 14:15 Engelska. Idrott. Musik för halva klassen.

To 5/11: 8:10 – 14:00 Idrott. Med andra ord- läxa och läsläxa ska vara klara. Nya läxor kommer med hem.

Fr 6/11: 8:10 – 13:40 Bild. Musik för halva klassen.

Jag önskar er alla en riktigt skön helg och en fin vecka! 🍂🍁🌼🌻🍄

/Cecilia🍀

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *