Veckobrev v. 42-43

Hej!

Vi har haft en fin vecka med mycket lärande, gemenskap och glädje tillsammans i klassen! Härligt!🍀🌟❤️

I Fy/Tk har vi byggt egna batterier. Voltas stapel kallas batteriet som vi byggde. Voltas stapel, världens första batteri, är uppkallat efter den italienske vetenskapsmannen Alessandro Volta (1743-1827). I det här uppdraget har fokus varit att förstå att ett batteri är en energikälla där kemisk energi överförs till elektrisk energi.

I svenska har vi läst och arbetat vidare med Spring! Fanny, spring! Vi börjar nu komma till slutet och upplösningen i boken. Nästa vecka arbetar vi med och läser de två sista kapitlen. Vi kommer att ha ett boksamtal och barnen kommer också att få göra en sammanfattning som avslutande uppgift.

Också denna vecka fungerade veckans talläxa Med andra ord mycket bra! 🌟👏Till nästa vecka har alla barn fått ett begrepp från etikarbetet att förklara ”Med andra ord”.

I SO Etik har vi nu arbetat klart med området. På fredag i nästa vecka kommer vi att ha ett prov/test på området. Information om detta kan ni läsa i OneNote – SO Etik-Prov. Vi övar i skolan inför provet men det är också viktigt att barnen övar hemma.

Vi har gått igenom förra veckans prov i matematik tillsammans i skolan. Barnen har fått se sina prov och jag har tillsammans med var och en tittat på vad som gick bra och om det är något som behöver övas lite mer på. Alla elever som hade något att öva lite mer på fick i tisdags med sig uppgifter hem att arbeta med.

I matematik har vi nu också påbörjat området geometri. Vi startade upp området med att jämföra olika geometriska figuer och med hjälp av ledtrådar undersöka skillnader och likheter.

Några begrepp som vi övade på var: rät vinkel, spetsig vinkel, trubbig vinkel, parallell, sida, hörn, parallellogram, romb, kvadrat, rektangel.

Nästa vecka, v.43:

https://youtu.be/ApbUiMivvRs

 

Må 19/10: 8:30-13:50

Ti 20/10: 8:10-14:00 Slöjd. Engelska.

On 21/10: 8:10-14:15 Engelska. Idrott – Kom ihåg idrottskläder, handduk och skor att ha utomhus. Musik för halva klassen.

To 22/10: 8:10-14:00 Idrott – Kom ihåg idrottskläder, handduk och skor att ha inomhus.

Fr 23/10: 8:10-13:40 Bild. Musik för halva klassen. Vi har prov i SO Etik.

Vecka 44 är det höstlov. 

Jag önskar er alla en riktigt skön helg!☀️🍁🍄

/Cecilia🌼

1 svar på ”Veckobrev v. 42-43

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *