Veckobrev v. 40-41

Hej!

Oj så fort veckan gick, men så gick vi ju bara i skolan tre dagar. Men ni kan tro att vi har arbetat på riktigt bra!🌟🍀

I matematik har vi övat och repeterat innehållet i Eldorado kapitel 1-2. Vi kommer att ha ett test/prov på kapitlet på fredag i veckan som kommer och barnen har fått olika uppgifter att välja att arbeta med. De väljer de uppgifter som de själva tycker att de behöver öva på. De som känner att de behöver öva mer för att vara säkra får gärna ta med sig matteboken hem för att öva mer. Man kan också öva digitalt. Gå in på OneNote -flik Matematik – Öva taluppfattning. Klicka på länken och logga in för att öva. Vi har gått igenom hur man loggar in i skolan.

I Fy/Tk har vi arbetat med att bygga en strömbrytare för att sluta och öppna en elektrisk krets. Det blev många kreativa lösningar. Strömbrytaren användes sedan till att göra SOS-meddelande med Morse.

I det här uppdraget har vi också övat på följande symboler:

Nedan är två filmer med SOS-morsesignalen.

IMG_7331

IMG_7327

I svenska har vi arbetat med att tala. Vi följde upp den första tala-läxan vilken fungerade bra för de allra flesta. Flera upptäckte att de ska förbereda och hitta lite fler ord för att förklara ordet. 30 sekunder är ganska lång tid i detta sammanhang. Låt gärna barnen förklara sina ord för er där hemma och ta tiden för att se om de behöver öva på att förklara lite mer.

De flesta har också läst och spelat in sin läsning. Det är toppen om ni kan stötta barnen där hemma i att komma ihåg läsläxan och att de också ska fylla i läsprotokollet där de ska reflektera över sin egen läsning.

I SO Etikområdet har vi tittat på flera av klassens inspelade filmer, givit varandra respons och spelat en kahoot där vi övat på begrepp.

I engelska hälsar Cecilia I: ”Vi har haft glosförhör vilket många tycker är jätteroligt. 😊 En uppmaning är att ni föräldrar försöker stötta upp ert barn så mycket ni kan genom att tillsammans träna på glosorna på glosor. eu. I nästa vecka kommer vi att avsluta unit 1 och påbörja ett nytt kapitel. 😊 Läxa till på onsdag är att göra s. 16 i workbook.”

Klicka på länken så kan du ta del av Helenas senaste rektorsbrev.

Nästa vecka, v. 41:

Vi fortsätter med det pågående arbetet i de olika ämnena.

Må 5/10: 8:30-13:50

Ti 6/10: 8:10-14.00 Slöjd. Engelska.

On 7/10: 8:10-14:15 Engelska- läxa s. 16 i workbook. Musik för halva klassen. Idrott – kom ihåg idrottskläder, handduk och utomhusskor.

To 8/10: 8:10-14:00 Idrott – Kom ihåg idrottskläder, handduk och ombyte.

Fr 9/10: 8:10-13:40 Bild. Musik för halva klassen. Prov i matematik, kapitel 1-2.

Nu hoppas jag att vi alla får njuta av en riktigt fin helg!🌻🌼🍂

/Cecilia🍀

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *