Veckobrev v. 39-40

Hej!
Vilken riktig toppenvecka med alla utvecklingssamtal! Så viktiga, intressanta och fina samtal som alla ni barn har genomfört! Tack till alla er föräldrar som deltagit så fint och intresserat i era barns samtal och utveckling! Nu arbetar vi vidare med de nya målen mot nya höjder! 💫🍀🌟

I svenska har vi arbetat med kapitel 5 i Spring! Fanny, spring! Barnen har nu bra koll på strukturen för arbetet och vi övar för att utveckla vår läsförståelse våra tankar och reflektioner om texten. Nästa vecka läser vi kapitel 6.

Vi sätter nu igång med två läxor i svenska, en läsläxa och en talläxa. Det var dessa jag berättade om på utvecklingssamtalen. Vi har också gått igenom upplägget tillsammans hela klassen i skolan så jag hoppas att alla vet hur det går till. Det finns också information att läsa i OneNote – Läxa svenska-fliken. Läxorna delas ut på torsdagar och ska redovisas torsdagen i veckan därpå. Då kommer en ny läxa och så rullar det på.

I matematik arbetar vi med uppgifter i skolan under varje vecka. Dessa ska barnen hinna klart med till fredagen och har man uppgifter kvar när skoldagen slutar så får man ta med dem hem i läxa.

I engelska hälsar Cecilia I följande:

Vi har denna vecka arbetat vidare med kapitlet som heter the Clarks, vi har övat på olika fraser i engelskan. Vi har tränat på det att diskutera genom att fråga våra kompisar var dom kommer ifrån och var dom bor. 

Vi kommer att ha glosförhör i nästa vecka på onsdag. En önskan är att ni tränar tillsammans hemma med ert barn ☺️. Gå in på följande länk för att träna på glosorna https://glosor.eu/ovning/the-clarks.9995054.html

I SO Etikområdet har vi så smått börjat arbeta om identitiet den här veckan. Vi fortsätter i nästa vecka.

I Fy/Tk har vi undersökt olika material för att ta reda på vilka som leder ström och vilka som inte gör det. Vi drog slutsatsen att metaller leder ström och att många andra material inte gör det.

Viktiga begrepp i uppdraget var ledare och isolator.

I matematik har vi arbetat vidare med textuppgifter. Fredagen den 9/10 kommer vi att ha ett litet test/prov om det vi har arbetat med hittills under höstterminen. I matteboken har vi arbetat med kapitel 1-2. Planeringen för området hittar ni i OneNote -matematik- mål och bedömning. Vi övar förstås i skolan men vill man så får man också öva hemma. Då får man ta med sig matteboken hem.

Nästa vecka, v.40:

Må 28/9: Studiedag. Barnen är lediga från skolan.

Ti 29/9: Studiedag. Barnen är lediga från skolan.

On 30/9: 8:10-14:15 Engelska – glosförhör. Idrott – Kom ihåg idrottskläder, handduk och skor att ha utomhus.

To 1/10: 8:10-14:00 Idrott – Kom ihåg idrottskläder, handduk och skor att ha utomhus.

Fr 2/10: 8:10-13:40 Bild. Musik för halva klassen.

Jag önskar er alla en riktigt skön och avkopplande helg!☀️

/Cecilia🍀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *