Veckobrev v. 37-38

Hej på er!

Vilken härlig skoljogg vi hade i torsdags efter lunch! Solen sken och barnen kämpade, sprang och gjorde sitt bästa. Grymt bra jobbat allihop!🤩

I Fy/Tk, Kretsar kring el, har vi arbetat med uppdrag 3 som innebar att bygga elektriska kretsar på samma sätt som finns i ficklampor. Be gärna barnen visa er sin dokumentation i OneNote under NO Kretsar Kring el -Uppdrag 3 – Bygg som en ficklampa.

I Re Etik har barnen dramatiserat en händelse utifrån en bild, vi har sett en kort film och arbetat med följande begrepp: kränkning, mod, rädsla,empati, ansvar, konsekvens och solidaritet. Vi arbetar och övar begreppen på olika sätt för att förstå och kunna använda dem. Alla begrepp som vi arbetar med finns förklarade i OneNote -SO Etik- Mål och bedömning.

I svenska har vi skrivit berättelser med koppling till Etikarbetet. Barnen har här fått tänka till om händelser (val) och konsekvenser och använda olika begrepp i planeringen av sina berättelser. Därefter har de skrivit sina berättelser i Word.

Vi har läst och arbetat vidare med kapitel 3 i Spring! Fanny, spring!.

I matematik har vi arbetat vidare med taluppfattning, addition och subtraktion. Vi arbetar och övar tillsammans, spelar spel, arbetar i boken och i NOMP. Barnen får gärna få in i NOMP och arbeta med några uppdrag hemma.

Nästa vecka, v. 38:

Vi kommer att ägna en hel del tid till att förbereda utvecklingssamtalen som kommer att vara veckan därpå, v. 39. Tiderna ser ni i ett tidigare inlägg här på bloggen.

Här ser ni planeringen för nästa veckas idrott:

Flaggan

Må 14/9:  8:30-13:50

Ti 15/9: 8:10-14:00 Slöjd och engelska

On 16/9: 8:10-14:15 Engelska. Musik för halva klassen. Idrott – Kom ihåg idrottskläder, skor att ha ute och handduk.

To 17/9: 8:10-14:00 Idrott – kom ihåg idrottskläder, skor att ha ute och handduk.

Fr 18/9: 8:10-13:40 Fotografering. Bild. Musik för halva klassen.

Jag önskar er alla en riktigt skön helg!☀️

/Cecilia🍀

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *