Veckobrev v. 36-37

Hej!
Vilka härliga elever och vilken härlig klass! 🤩😍 Vi har verkligen kommit igång toppenbra och med med mycket härlig energi! Så roligt!😃

I torsdags hade vi disco och filmmys tillsammans! En mycket rolig och uppskattad eftermiddag!🌟😊

Nu har vi äntligen fått våra ipads och idag fick barnen ta med sig dem hem. Vår klass har fått helt nya ipads och skydd. Vi har pratat i skolan om att det är viktigt att ha en väska med sig till skolan för att kunna transportera ipaden på ett säkert sätt till och från skolan. Påminn gärna barnen att ipaden måste vara fulladdad och komma med till skolan varje dag.

I svenska har vi fortsatt att läsa kap. 2 i Spring! Fanny, spring!. 

matematik har vi arbetat vidare inom talområdet 0-100000. Vi har också börjat arbeta med samband mellan de fyra räknesätten, prioriteringsregeln, generalisering av talkombinationer och addition och subtraktion. Vi fortsätter med detta i nästa vecka.

I Fy/Tk har vi gjort den första laborationen i området Kretsar kring el. Det gällde att få en glödlampa att lysa med hjälp av en ledningstråd och ett batteri. Klurigt och så roligt när man plötsligt får lampan att lysa. För att få lampan att lysa måste det vara en sluten krets.

Vi har också pratat om elsäkerhet.

Nedan kan ni ta del av planeringarna för detta kunskapsområde. Det är både fysik och teknik som vi arbetar med men ämnena har lite olika karaktär vilket ni kan se i planeringarna nedan.

Allt arbete kommer att ligga i OneNote. Där kan man gå in och läsa, se filmer, öva på begrepp m.m. allt eftersom vi arbetar på med arbetsområdet.

I religion har vi startat upp arbetet med Etik. Begrepp som vi har varit centrala i arbetet denna vecka har varit rätt, orätt, ansvar, konsekvens och solidaritet. Planeringen för detta kunskapsområde ser ni här:

Engelska: Cecilia I som undervisar klassen i engelska hälsar följande:

”Vi har denna vecka arbetat med What’s up textbook och workbook. Alla elever tycker att det har varit superspännande att äntligen få börja arbeta i läromedlet. Vi har denna vecka övat på att arbeta med olika artighetsfraser samt göra presentationer av oss själva. Vi har även pratat om klockan A.m. och P.M. och när dessa används. Eleverna har även arbetat med olika hörövningar men vi har också tränat på uttal och att kommunicera ut meningar och fraser på engelska.

Viktigt! I nästa vecka på tisdag kommer eleverna ha ett glosprov på det första kapitlet som heter Hello. Ni kan logga in på följande länk och träna digitalt på glosorna https://glosor.eu/ovning/hello-unit-1.9904189.html

Nästa vecka, v. 37:

Här ser ni nästa veckas idrott.

https://youtu.be/1Jw7vrKEqoA

Schemat börjar nu sätta sig. Vi har gjort några mindre justeringar för att få allt att stämma.

Start och sluttider för den kommande veckan är:

Må 7/9: 8:30-13:50

Ti 8/9: 8:10- 14:00 Klassen har slöjd och engelska. Glosprov i engelska. Cecilia är på utbildning. Engin är i klassen.

On 9/9: 8:10-14:15 Idrott. Kom ihåg odrottskläder, handduk och skor att vara ut i. Klassen har engelska. Musik för halva klassen.

To 10/9: 8:10-13:15 Vi kommer att delta i Skoljoggen efter lunch med start kl. 12:15. Kom gärna ombytta till skolan redan på morgonen. Kom ihåg vattenflaska.  Skoldagen slutar kl.13:15. Alla som inte går på fritids ska duscha hemma.

Fr 11/9: 8:10-13:40 Bild för hela klassen. Musik för halva klassen. Cecilia är på utbildning. Engin är i klassen.

Utvecklingssamtalen kommer att vara i vecka 39. Tider för dessa kommer alldeles snart.

Hoppas att ni alla får njuta av en skön helg!☀️

/Cecilia🌸

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *