Veckobrev v. 34-35

Hej!

Åh så roligt att få träffa alla härliga fyror och få sätta igång tillsammans igen! 😍 Vi har haft en fin start på det nya läsåret och mjukstartat med lite kortare dagar vilket har varit skönt i sommarvärmen.

Under den här första veckan har vi gjort en hel del gemensamma övningar i klassen. Det har varit samtal om skolans trivselregler och vår klass lärandestrategier, samarbetsövningar och lekar/övningar med matematiskt innehåll, bokpresentationer och inte minst har vi räknat ihop hur många sidor klassen tillsammans har läst under sommarlovet. Barnen har varit helt fantastiska på att läsa under sommaren, tillsammans har de läst mer än 14500 sidor! De klättrade långt förbi översta steget på läsutmaningsstegen! Verkligen imponerande!!!🌟🌟🌟👏👏👏

I onsdags gjorde vi en fördiagnos i matte inför det första området i matematik som kommer att handla om talområdet 0-10000, tal, taluppfattning, addition, subtraktion och matematiska ord och begrepp. Vi har även arbetat med ”Hundrajakten” och ”Glupska grisen”. Be barnen berätta så får ni veta mer om hur de går till och prova gärna tillsammans hemma.

Nästa vecka, v 35:

Nästa vecka provkör vi på ett schema innan det spikas och läggs upp här på bloggen. Start – och sluttider hittar ni här:

Må: 8:30 – 13:50

Ti: 8:10 – 14:00

On: 8:10 – 14:15

To: 8:10 – 14:00

Fr: 8:10 – 14:00

Idrott nästa vecka (onsdag och torsdag):

Klicka på länken nedan för att se hur leken går till.

Harar och rävar

Trevlig helg till er alla!🍀🌸

/Cecilia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *