Veckobrev v. 20-21

Hej på er!

Tänk att en hel vecka redan har gått, nyss var det måndag och nu är det redan fredag igen! Vi har också hunnit med många olika saker! 🌟

Torsdagens friidrottsdag var lyckad! Grenarna var längdhopp, höjdhopp, kast med liten boll, springa  60 meter och 400 meter samt stafett. En riktigt rolig dag med mycket rörelse och gemenskap! Det var verkligen tur att vi fick möjlighet att ändra dag, vädret var riktigt fint fram till att vi skulle promenera hem. ☀️ Då hagel-snö-regnade det och blåste motvind, vilket ni förstår inte alls var speciellt härligt. Men ni ska veta att trots detta väder var det mest glada och tappra barn. Riktiga höjdare hela gänget!🤩 Väl tillbaka i skolan fick vi komma in i klassrummet och bara ta det lugnt den sista stunden innan skoldagen var slut.

I NO-arbetet om kroppen har vi den här veckan lärt oss om matsmältningen. Låt gärna barnen berätta om matens väg genom kroppen. Ämnesspecifika ord som vi har övat på är: mun, tugga, sönderdela, saliv, matstrupe, magsäck, magsyra, tunntarm, blodkärl, näring, celler, tjocktarm, vatten, ändtarm.

I matematik har vi arbetat med att lösa textuppgifter där man bland annat behöver använda multiplikation. Vi har också gjort en snabbräkning av tabellerna för att var och en ska se vilken/vilka multiplikationstabeller som de kan eller behöver öva mer på. Utifrån detta har alla barn fått med sig en multiplikationsläxa, olika för olika barn men anpassad för var och en.

I bild har vi arbetat med konstnären Vincent van Gogh och tittat närmare på hur han målade. Här har vi inspirerats av och försökt använda samma teknik som Vincent van Gogh gjort i konstverket Stjärnenatt. Här liten glimt från arbetet. I nästa vecka kommer vi att arbeta klart med våra egna konstverk.

Jessica hälsar att det de senaste gångerna varit flera barn som inte har haft med sig handduk och duschat efter idrottslektionerna. Det vore toppen om ni föräldrar kunde hjälpa till och kolla att handduken blir nedpackad i väskan  tillsammans med idrottskläderna.

Nästa veckas idrottslektioner ser ni här:

Här hittar ni länken till leken Flaggan .

På musiken håller barnen tillsammans med Natalie på att öva för att göra en inspelning av en sång till avslutningen. De har i sina respektive halvklassgrupper kommit överens om vad de vill ha på sig vid inspelningen som är på måndag på musiklektionen. (Sommarkänsla.) Se bilderna nedan:

 

Vi är klara med proven i svenska/svenska som andraspråk och matematik som från början var Nationella prov. I och med pandemin beslutade Skolverket att det inte längre är ett nationellt prov. Proven har däremot fått användas i undervisningen och vi har genomfört alla delprov.

Under nästa vecka och veckan därpå kommer jag att gå igenom resultaten tillsammans med varje elev. När vi är klara kommer barnen att få med sig en sammanställning av resultaten hem så att också ni föräldrar kan se hur det har gått. Om allt hade varit som vanligt skulle vi ha bjudit in er till ett Öppet hus då barnen skulle ha fått visa er proven och hur det har gått. Nu i år går det tyvärr inte att göra så. Jag meddelar er när jag skickar hem sammanställningarna så ni kan hålla utkik efter dem.

Inför utvecklingssamtalen i början av höstterminen i åk4 tänker jag att det är bra att titta på ”Hur går vi vidare”-delen i dokumenten då nya mål ska sättas i IUP.

Nästa vecka, v. 21:

 18/5: Inspelning sommarsång på musiken. Kom ihåg somriga kläder.

Ti 19/5: Idrott utomhus. Kom ihåg idrottskläder, skor och handduk.

On 20/5: Idrott utomhus. Kom gärna ombytt till skolan. Kom ihåg ombyte och handduk.

To 21/5: Lovdag (skola och fritids stängt)

Fr 22/5: Lovdag (fritids öppet)

Jag önskar er alla en riktigt skön och härlig helg!☀️🌸

/Cecilia🍀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *