Veckobrev v. 14-16

Hej på er allesammans!

Då var vi inne i april och vilket aprilväder vi har fått. Plötsligt fick vi alla väder på en och samma gång! Sol, blåst, regn, hagel, snö och lite sol igen där emellan.

I onsdags var det ju som ni alla vet den 1 april. Jag kan tänka mig att ni fick höra om detta på eftermiddagen när ni träffade barnen och ni hade kanske också hunnit se inlägget om skoluniform på bloggen. Detta var ett aprilskämt. I vår klass blev det jubel hos de allra flesta barnen när de fick höra om skoluniform och de var positiva till detta även om de inte tyckte att valet av skoluniform var det bästa. Så för en del blev det besvikelse mot slutet av dagen när de fick veta att det var ett aprilskämt medan andra drog en lättnadens suck.

Jag har varit sjuk och fått stanna hemma från skolan torsdag och fredag. Engin, Mahbube och Souror har då varit i klassen. Det var planerat för att vi skulle ha Nationella prov men eftersom jag har varit borta blev vi tvungna att skjuta på dem till efter påsklovet.

I svenska har vi arbetat med att skriva faktatext om asken som vi tidigare har läst om. Utifrån en tankekarta som vi gemensamt har gjort om vad vi vet om asken har barnen skrivit egna faktatexter om trädet ask.

Vi har läst kapitel 2 i Den svarta handsken och arbetat med läsförståelsefrågor till texten.

I matematik har vi bland annat arbetat med bråk. Vi har repeterat och byggt vidare på de kunskaper som vi har. Det som är viktigt är att komma ihåg att jämföra lika stora delar av helheten.

Ett spel som var uppskattat av barnen och som ni också kan spela tillsammans hemma är Vinna mark. Det tar inte så lång stund att spela och man kan variera svårighetsgraden genom att sätta ut hinder på spelplanen. Det matematiska innehållet som övas är multiplikation och area. Instruktioner till spelet ser ni här:

(från www.skapligtenkelt.se)

I engelska har vi övat på vad olika kroppsdelar heter.

Vi har läst klart Nyckeln till skatten som har varit barnens läsuppdrag. Barnen kommer att fortsätta med läsuppdrag att läsa en stund hemma varje dag. De får fram till sommarlovet läsa böcker som de själva väljer. Det ska vara böcker som är på lagom svårighetsnivå. Alla barn har fått möjlighet att låna en bok i skolans bibliotek att ta med sig hem för att läsa. Om man hellre vill läsa en bok som man har hemma så går det bra. När man har läst klart en bok kommer man att få skriva en bokrecension och presentera boken för klassen. I OneNote finns en ny flik som heter Läsuppdrag egen bok. Där hittar ni instruktioner till hur läsningen går till, läsprotokoll att fylla i samt underlag till bokrecension.

För de som vill kan man under påsklovet också vara med i påsklovsjakten. Klicka på länken så kommer ni dit.

På rektorsbloggen finns ett nytt brev från Barn- och ungdomsförvaltningen att läsa.

Nästa vecka, v.15, är det påsklov.🐣🐥

Vecka 16:

🍀Veckans stjärnor är Christelle M 🌟 och Hannah 🌟.

🍀Veckans Allamed-uppdrag är Att kunna samarbeta med alla.🍀

Må 13/4: Annandag påsk. Lovdag.

Ti 14/4: Idrott utomhus. Kom ihåg kläder efter väder, handduk och bra skor för att vara ute i utomhusklassrummet i skogen.

On 15/4: Idrott utomhus. Kom gärna ombytta till skolan. Kom ihåg ombyte och handduk.

Fr 17/4: Fredagsfinal Crazy hairday.🧑‍🎤👩‍🎤👨‍🎤

Jag önskar er alla en trevlig helg, en fin påskvecka och en Glad Påsk!💛🌷🐣

/Cecilia🌸

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *