Info om arbete hemma🍀

Hej på er alla barn och föräldrar!

Jag hoppas att ni alla har det bra! Som de flesta av er vet är jag just nu hemma från skolan men hoppas på att snart kunna vara tillbaka igen. Jag hoppas att ni som är i skolan har det bra och att ni som har behövt stanna hemma också har det bra. Eftersom läget är som det är så kommer jag att lägga upp en del uppgifter här på bloggen. Då kan ni som behöver vara hemma ändå hänga med i det som vi arbetar med i skolan. Som ni alla vet skulle vi haft nationella prov den här veckan, men eftersom jag inte kunnat vara i skolan har vi varit tvungna att skjuta på dem.

Dansföreställningen som var planerad i Kulturum den 31/3 har ställts in.

Att arbeta med hemma för er som inte är i skolan:

Svenska:

Skriva berättelse:

Gå in i OneNote – Svenska – Berättande text. Där hittar ni uppgiften Jakten i djungeln (se nedan). Längre ner på den sidan finns även tips och inspiration som ni kan använda när ni planerar och skriver era berättelser.

Välj en av de två flikarna, Planeringsmall -Berättelseansiktet och Planeringsmall – rutor, som ligger under Jakten i djungeln. Vi har tidigare provat båda varianterna i skolan och du får välja den du tycker att du trivs bäst med.

När du har planerat din berättelse ska du gå in i Teams och uppgiften Jakten i djungeln. Där hittar du dokumentet där du ska skriva din berättelse.

Faktatext -läsförståelse:

I samband med att vi läser om den nordiska mytologin läser vi om trädet ask, eftersom människorna trodde att världsträdet Yggdrasil var en jättestor ask. Ni hittar uppgiften i OneNote  – SO- Yggdrasil-Ask. Läs texten och svara på frågorna.

 

SO:

Vi arbetar just nu med att lära oss om olika gudar i den fornnordiska mytologin och varför våra veckodagar har fått sina namn.

Gå in i OneNote – SO- Veckodag… Där hittar ni en flik för varje veckodag, måndag-torsdag. Detta är arbetet som vi hittills har arbetet med denna vecka. Fler flikar kommer. Gå in i varje veckodagsflik. Se filmen, läs texten och svara på frågorna.

Engelska:

Gå in på länken nedan och se avsnitt 4 Animals i The game. Klassen såg avsnittet i skolan i måndags.

https://urplay.se/program/170813-the-game-animals

Matematik:

Vi har fått tillgång till https://www.matteportal.se/students/studentlogin

Här har ni elever en egen inloggning och ni kan själva välja uppgifter att arbeta med. Jag har öppnat upp för flera olika svårighetsgrader för er att arbeta med. Om ni inte vet era inloggningsuppgifter så maila mig så hjälper jag er så att ni får dem.

I NOMP har ni också uppdrag att göra. Jag har rensat bland uppdragen för att underlätta för er. Arbeta med uppdragen som ligger där.

Idag arbetar klassen med följande sidor i matteboken:

Jag kommer att skapa en flik i OneNote som heter matematik där jag även kommer att lägga uppgifterna. Återkommer när det är klart.

Jag kommer att lägga upp uppgifter löpande så att ni alla kan hänga med i det vi gör.

Ta hand om er!❤️

/Cecilia🍀

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *