Veckobrev v. 4-5

Hej på er!

I måndags hade ungefär hälften av klassen sina elevledda samtal. Tack till alla er barn som höll i era samtal på ett så fint sätt! 🌟Tack också till er föräldrar som varit med och lyssnat och deltagit i era barn samtal!🌟

På måndag är det dags för samtal igen. Då är alla ni som ännu inte haft samtal välkomna till skolan. Ni hittar tiderna i tidigare veckobrev och de flesta av er har också fått en speciell inbjudan från era barn. Samtalen kommer att vara i rummet till vänster om klassrummet när man kommer upp från trappen. Hämta ert barn i klassrummet och smyg in i samtalsrummet när er tid startar. Precis som vanligt startar barnen själva upp sina utvecklingssamtal med er föräldrar och efter en stund kommer jag också och är med. Välkomna! 🍀

I veckan har vi arbetat med textuppgifter i addition och subtraktion. Här har additions- och subtraktions-uppställning varit en lämplig metod att använda för att lösa uppgifterna. Vi har också arbetat med att mäta längd och olika längdenheter och enhetsomvandlingar såsom m, dm, cm, mm. Matematikuppdraget denna vecka handlar om att mäta längd.

I teknik arbetar vi vidare med rörliga djurmodeller. Barnen är engagerade, tänker och funderar och arbetar vidare med sina konstruktioner. Vi tittar också närmare på de enkla maskinerna, denna vecka har det varit kilen och i nästa vecka tittar vi närmare på några andra enkla maskiner.

I engelska har vi sett det första avsnittet, i en serie om 10 avsnitt, som heter The Game. När vi har sett ett avsnitt kommer vi att arbeta vidare med ord och fraser som de använder i programmet. Vi kommer att växla mellan att se avsnitten, läsa och samtala om enkla texter och utifrån det arbeta med att utveckla språket.

Nästa veckas läsuppdrag i Nyckeln till skatten är kapitel 17. I skolan har vi, i samband med att vi läste detta kapitel, arbetat med att skriva deckare. I detta arbete var det en del barn som ville hämta inspiration från böcker som de läst, såsom LasseMajas detektivbyrå och Ture Sventon. Det ska bli spännande att få läsa alla deckare när de är färdiga!😃

Vi avslutade veckan med att spela schack.

Alla barn har fått med sig hem en ny blankett att fylla i för vår skolschackklubb. Det är samma blankett som tidigare och som vi behöver uppdatera eftersom det nu är ett nytt kalenderår. Se info:

Nästa vecka, v. 5:

Veckans Alla-med-uppdrag är Att delta aktivt.🍀

Veckans stjärna är Emma.🌟

Skolan har skridskovecka vilket innebär att alla klasser åker till ishallen och åker skridskor. Därför kommer det inte att vara någon annan idrott denna vecka.

Må 27/1: Utvecklingssamtal.

Ti 28/1: Vi åker till ishallen och åker skridskor. ⛸ Vi äter lunch i skolan och åker direkt därefter med bussen till ishallen. Vi kommer att vara tillbaka och sluta skolan i vanlig tid. Barnen behöver ha varma kläder såsom termobyxor, jacka, mössa och handskar. Om man har skridskor och hjälm tar man med sig det. Det finns några skridskor och hjälmar på plats att låna för de som inte har. Vill man ta med sig en liten fika får man ta med sig, t. ex. en frukt, en bulle eller kaka och något att dricka t. ex. varm choklad, saft eller vatten.

Ingen vanlig idrott denna dag.

On 29/1: Ingen idrott.

Läsuppdrag, kapitel 17 i Nyckeln till skatten, matematikuppdraget och ifylld medlemsblankett till skolschackklubben ska komma tillbaka till skolan.

Fr 31/1: Blå fredag.💙

Nu hoppas jag att vi alla får njuta av en riktigt fin helg!🌸☀️

/Cecilia🍀

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *