Veckobrev v. 2-3

Hej!

Så roligt att träffa alla barn i skolan igen efter jullovet! Vi har haft en trevlig och bra start på vårterminen. Härligt!

Vi har fortsatt att lyssna på ett par avsnitt av julradiokalendern som vi inte kunde lyssna på innan jul. De sista avsnitten lyssnar vi på i nästa vecka.

Toppen att barnen har läst under jullovet! 📚👏🌟Många av barnen har visat och berättat om böcker som de läst och några kommer att göra det nästa vecka. Det blir många bra boktips samtidigt som barnen övar sig i att prata och att presentera muntligt inför klassen.

I svenska har vi arbetat med att läsförståelse och att skriva faktatext.

I matematik har vi startat upp terminen med att arbeta med tal inom talområdet 0-10000. Matteläxa till på onsdag handlar om addition och subtraktion med växling av fyrsiffriga tal.

Vi har startat upp ett nytt arbetsområde i teknik. Arbetet handlar om de enkla maskinerna; hjulet, kilen, hävstången, skruven och det lutande planet. I torsdags startade vi upp med att fundera över hur en pedalhink fungerar. Idag har barnen börjat planera rörliga djurmodeller som de kommer att konstruera  framöver. Det är i detta arbete som de kommer att ha användning av mjölkpaketen som de tagit med sig till skolan. De barn som ännu inte har tagit med sig ett tomt och urdiskat mjölkpaket behöver göra det på måndag.

Innan jullovet förberedde vi en del inför de elevledda utvecklingssamtalen. Nästa vecka kommer vi att fortsätta förberedelserna så att alla känner sig förberedda inför sina samtal den 20/1 respektive den 27/1.

Tiderna finns i tidigare inlägg och här ser ni det igen. Jag hoppas att tiderna fungerar för er alla, annars får ni höra av er till mig.

Jessica hälsar att idrotten nästa vecka kommer att se ut så här:

Nästa vecka, v. 3:

Veckans stjärna är Celina.🌟

Må 13/1: Kom ihåg mjölkpaket eller liknande om man ännu inte tagit med det till skolan.

Ti 14/1: Idrott inomhus. Kom ihåg idrottskläder, skor och handduk.

On 15/1: Idrott inomhus. Kom gärna ombytt till skolan. Kom ihåg handduk, skor och ombyte.

Läsuppdrag, Nyckeln till skatten kap.15,  och matematikuppdrag ska komma med till skolan.

Vecka 5: Den 28/1 kommer vi att åka skridskor. Kika gärna redan nu om ni har skridskor som passar.

Njut nu av en skön och härlig helg!☀️

/Cecilia🍀

 

1 svar på ”Veckobrev v. 2-3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *