Veckobrev v.50-51

Hej!

Vilken fin avslutning på en fin vecka vi har haft! Först på morgonen fick vi se ett fint Luciatåg. Sen arbetade vi med full koncentration med algebra i matematiken. Efter lunch presenterade alla som var färdiga sina uppfinningar inför klassen. Jättefina uppfinningar med fokus på att vara bra för miljön som presenterades muntligt. Här handlar det också om att vara en god publik och lyssnare när en klasskamrat berättar och presenterar, vilket klassen visar prov på gång efter gång.🌟

De som inte presenterat sina uppfinningar idag kommer att göra det i nästa vecka.

Arbetet med uppfinningar var årets uppgift under Nobeldagen i tisdags som vi sedan också har arbetat vidare på under veckan. Nobeldagen uppmärksammade vi också genom att se en kort och informativ film om Nobel och nobeldagen. Vi fick besök av några elever i årskurs 7 som hade förberett presentationer och berättade mer om Nobel och nobeldagen. I matsalen var borden fint dekorerade och vi serverades kycklingfilé, klyftpotatis och bearnaissås, lite festligare än vanligare.😊

Simningen i måndags gick bra. Det är roligt att vara i vattnet och barnen har visat sin vattenvana och sina simkunskaper för Jessica. Att hoppa i vattnet och doppa huvudet, och hur långt man kan och orkar simma samt hur man använder ben- och armtag. Uppdraget för de som kan simma var att simma 100 meter bröstsim och 25 meter ryggsim. När ni åker och badar och simmar i simhallen är det bra om barnen kan öva på att simma några längder utan att ta paus för att öka uthålligheten att simma en längre sträcka vilket är viktigt att kunna.🏊‍♂️

Nedan är lite bilder från onsdagens idrottslektion.

Nästa veckas idrott kommer att se ut så här:

Nästa vecka, v. 51:

Ti 17/12: Idrott inomhus. Kom ihåg idrottskläder och handduk.

Läsuppdrag (kap 14) i Nyckeln till skatten och matematikuppdrag ska komma tillbaka till skolan.

On 18/12: Idrott inomhus. Kom gärna ombytt på morgonen. Kom ihåg ombyte och handduk.

Julpyssel med åk 6.

To 19/12: Julavslutning. Vi börjar i vanlig tid, kl. 8:10 med en kort samling i klassrummet. Därefter kommer vi att gå till idrottshallen för en gemensam avslutning tillsammans med hela F-6. Vi går sedan tillsammans tillbaka till klassrummet för att där avsluta och önska varandra God Jul. Dagen är slut ca kl. 10:00 då fritids tar vid.

Nu hoppas jag att ni alla får en skön och vilsam helg!😊💕

/ Cecilia🍀

 

4 svar på ”Veckobrev v.50-51

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *