Veckobrev v. 48-49

Hej på er!

Idag samlades vi alla F-6 i matsalen på årets Adventssamling som årskurs två ansvarade för. Vi hade en mysig och stämningsfull morgon tillsammans.

I klassrummet kommer vi nu fram till julavslutningen att tända ljus på morgonen och lyssna på julradiokalendern. Det ska bli spännande att höra berättelsen nu när vi själva också har skrivit till bilden.

Det var roligt och lärorikt att träffa Naturskolan i onsdags. Vi gjorde olika övningar, både ute och inne, bland annat fick alla bygga varsin kamera och designa den.

Arbetet fortsatte sedan i skolan i torsdags och idag har alla fått ta med sig sina kameror hem. Visst blev de fina!

I SO har vi fortsatt att arbeta om jordklotet, världsdelar och världshav. Vi har bland annat sett film, samtalat utifrån filmen och om olika platser, tittat på kartan och vad de olika färgerna på kartan betyder. Hör med era barn där hemma om de kommer ihåg vad alla världsdelar och världshav heter. Arbetet fortsätter vidare i nästa vecka.

I matematik har vi arbetat med bråk av helhet. Vi har arbetet tillsammans, i matteboken och på NOMP. Nästa vecka fortsätter vi att arbeta med bråk av antal.

Mattekluring att klura på till på tisdag kommer här. Försök att hitta alla lösningar.

Nästa vecka, v. 49:

Veckans Allameduppdrag och fredagsfinaler är nu avslutade för denna termin. Vi fortsätter med nya uppdrag när vårterminen börjar.

Veckan stjärna är Melvina.🌟

Här kommer info om idrotten nästa vecka. Se filmen inför tisdagens lektion. klicka på länken så kommer ni till filmen. Se film till klockan

Ti 3/12: Idrott inomhus. Se filmen innan. Kom ihåg idrottskläder och handduk.

Ha klurat på matematikuppgiften som finns ovan i detta inlägg.

On 4/12: Idrott inomhus. Kom gärna ombytt till skolan. kom ihåg handduk och ombyte.

Läsuppdrag, kapitel 12, och matematikuppdrag ska komma med till skolan.

Här ser ni uppdraget:

 

Jag önskar er alla en fin och solig Första Advent!☀️

/Cecilia🍀

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *