Veckobrev v.45-46

Hej på er!

Så roligt att träffa alla barnen och komma igång och arbeta tillsammans igen efter lovet! Vi har haft en riktigt toppenfin vecka!🌟😃💕

I måndags satte vi direkt igång med att utveckla berättelserna om vänskap som barnen skrev strax innan lovet. Vi fokuserar på är att ha inledning, handling, med problem och lösning, och avslutning, hela meningar med stor bokstav och punkt, stavning, styckeindelning, använda tidsord och andra sambandsord som binder ihop meningar.

Idag fredag har barnen fått skriva en ny berättelse utifrån en bild om rymden.
Årets julradiokalender heter Biggest Bang. Det är därifrån bilden barnen skriver till kommer.

Vi har tillsammans samtalat utifrån bilden, barnen har planerat sina berättelser och skrivit i Word på IPad. I nästa vecka kommer vi att arbeta vidare med att utveckla berättelserna. Sen i december kan det vara spännande att också lyssna på julradiokalenderns berättelse.

I matematik har vi arbetat med olika enheter, vikt, längd, volym och tid. Här har vi passat på att koppla ihop arbetet med NTA med matematik och undersökt ml, tsk, msk, dl och l. Det är roligt att höra att många av barnen brukar baka hemma. Det är ett jättebra sätt att få en känsla för och lära sig om volym och olika mått!

Här lite bilder från uppdrag 8 i NTA-arbetet:

I NO har vi också pratat om skog och träd och varför träd och andra växter är så viktiga för oss människor och alla djur. Att träden andas in koldioxid från luften och att de andas ut syre som vi människor och alla djur andas in. Vi i vår tur andas ut koldioxid till växterna. Vi fortsatte sedan att lära oss lite mer om träden asp och ek. Barnen arbetade parvis och vi övade samtidigt att läsa faktatext och titta på hur dess struktur ser ut.

Också i NTA-arbetet har vi undersökt luft och dess egenskaper. Vi har undersökt skillnader mellan kall och varm luft, fångat luft i plastpåsar och samtalat om luft och om luft väger något.

Här lite bilder från NTA-uppdrag 9:

I NTA-uppdrag 10 undersökte vi med kromatografi vilka färger som gömmer sig i svart och brunt.

 

I engelska har vi bland annat övat på veckodagarna och formulera meningar om vilken vilken veckodag som är favoritveckodagen.

I matematik har vi också räknat multiplikation och division. Vi har övat divisionsuppgifter som 63/3=___   848/4=___. Koncentrationen var på topp och de flesta barnen förstod fint hur man kan tänka och gå tillväga för att räkna ut tal som dessa med ”kort division”.

Matematikläxan till nästa vecka är att öva på multiplikation, tabell 6, 7och 8.
Här kommer också en uppgift som barnen ska klura på inför tisdag.

Nästa vecka, v. 46:

Veckans stjärna är Maximilian.🌟

Veckans Alla med-uppdrag är: Lär känna en vuxen.

Nästa veckas idrott kommer att vara:

Gå in här för att se filmen inför tisdagens lektion.

Ti 12/11: Idrott inomhus. Kom ihåg idrottskläder och handduk.
Ha klurat på tisdagsmatte-kluringen.

On 13/11: Idrott inomhus. Kom gärna ombytt till skolan. Kom ihåg handduk och ombyte.

Läsuppdrag och matematikuppdrag (multiplikationsläxa) ska vara med till skolan.

Fr 15/11: Fredagsfinalen är discofredag! 💃🕺🏻

Hoppas att ni alla får njuta av en riktigt trevlig helg!💕

/Cecilia🍀

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *