Veckobrev v. 43-45

Hej på er alla barn och föräldrar!

Tänk att det redan är dags för höstlov. Det känns som att veckorna har gått fort! Barnen är intresserade och arbetar på fint och engagerat!

I veckan har vi arbetat vidare med vårt pågående arbete i olika ämnen. I NTA-arbetet har vi undersökt saltkristaller som bildats när vattnet avdunstat från saltvattnet som fått stå sedan förra veckan. Barnen har jämfört saltkristaller efter avdunstning och saltkorn innan avdunstning och fört in sina iakttagelser i ett Venndiagram. Här lite bilder från arbetet.

Igår var det FN-dagen. Vi såg film som handlade om FN, UNICEF och barnkonventionen. Vi hade storsamling i matsalen tillsammans alla F-6. Då berättade två elever från årskurs 8 lite om FN. Därefter hade vi också prisutdelning för skoljoggen. Vår klass vann skoljoggspokalen i år. Vi hade ett medelvärde på 6,1 varv i klassen vilket är ett fantastiskt resultat! Så härligt kämpat av hela klassen tillsammans! 🤩👏👏

Pokalen får vi ha i klassrummet under ett år, fram till nästa skoljogg. Klassen fick också en basketboll som pris och den var det många i klassen som samlades kring på rasten.

I matematik har vi arbetat vidare med multiplikation och division med 7:ans tabell och även börjat arbeta med 8:ans tabell. Vi övar tabellerna, att se samband och att lösa textuppgifter. Uppgiften som jag lägger på bloggen är det bra om barnen har klurat på innan de kommer till skolan. Ibland kan den vara lite klurig men vi hjälps åt i skolan att lösa den. Flera barn har kommit igång med att formulera egna uppgifter utifrån uppgiften på bloggen vilket är roligt. Flera dagar den här veckan har vi löst något problem som något av barnen har gjort. Roligt!😃

Här kommer en kluring till:

Idag har barnen gjort ett läsförståelsetest och även gjort en skrivuppgift kopplad till texten. Det är en avstämning i arbetet i svenska.

Nästa vecka, v. 44, är det höstlov och barnen är lediga från skolan.

För de barn som är hemma under höstlovet finns det aktiviteter som kommunen anordnar. Dem hittar ni här.

Vecka 45:

Veckans stjärna är Filippa .🌟

Veckans Allameduppdrag är Att prova en ny rastaktivitet.

Ti 5/11: Idrott inomhus. Kom ihåg idrottskläder och handduk.

On 6/11: Idrott inomhus. Kom gärna ombytt till skolan. Kom ihåg handduk och ombyte.

Läsuppdrag (kap. 8) och matematikuppdrag (klockan) ska komma med till skolan.

Fr 8/11: Fredagsfinalen är grön fredag.💚

Jag önskar er alla en riktigt skön och härlig helg och en fin höstlovsvecka.🍄🍂🍁

/Cecilia🍀

 

 

5 svar på ”Veckobrev v. 43-45

 1. Hej Cecilia på måndag har vi skolan eller inte för att jag trodde att vi skulle ha ledig onsdag och tisdag men är vi bara ledig på måndag ???

 2. Hej Cecilia på måndag nästa vecka så vill jag vissa kluring matte till er får jag vissa den till er men får jag säga svaret till dig.
  /Nicole

  • Hej Nicole!
   Så roligt att du har gjort en kluring! Du får visa den på måndag efter lovet så får klassen lösa den. Javisst får du säga svaret till mig.

   /Cecilia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *