Veckobrev v. 21-22

Hej!

Oj vad dagarna rusar på! Det känns som att veckan har flugit iväg! Vi håller nu sakta men säkert på att avsluta pågående arbetsområden innan sommarlovet. Det är fortfarande ett par veckor kvar på terminen, men korta veckor, och endast 8 skoldagar kvar.

Tisdagens fruluftsdag gick toppenbra! Solen sken, humöret var på topp och alla kämpade jättebra! Jag kan tänka mig att det var många som somnade gott på kvällen efter en aktiv dag med promenader till och från Midgårdsvallen och mycket rörelse på plats. På promenaden fick vi uppleva ”sommarsnö”, vilket är frön från asp.

Under veckan har vi arbetat med forntiden. Vi har bland annat arbetat med tidslinje och jämförelser mellan hur det var att leva under forntiden och hur det är att leva idag. Här har vi använt oss av Venndiagram för att synliggöra likheter och skillnader. Barnen har också lackat sina lerskålar och de flesta har tagit med sig dem hem. Visst blev de fina!

I matematik har vi arbetat vidare med att jämföra tal och att arbeta med tallinjer. Vi har gjort snabbräkning och barnen har fått med sig snabbräkningsuppdrag hem. I nästa vecka gör vi en ny snabbräkning i skolan.

Vi kommer också att arbeta med att mäta olika sträckor i matematiken.

Nästa vecka:

Veckans Alla med-uppdrag är Att kunna samarbeta.

Må 27/5: Idott utomhus. Kom ihåg att packa ner idrottskläder, handduk och skor för att ha idrott utomhus.

On 28/5: Läsuppdrag och matteläxa ska komma med till skolan. Nya uppdrag kommer med hem igen idag.

To 29/5: Lov Kristi himmelsfärdsdag

Fr 30/5: Lov (Fritids har öppet)

Eftersom vi är lediga från skolan på fredag blir det onsdagsfinal denna vecka. Kom lite blommig om du vill!🌸🌷🌹🌻🌼🌺

Välkomna till skolavslutning tisdagen den 11/6! 🦒🍀 Barnen samlas i klassrummet kl. 17:30 medan ni föräldrar tar plats i idrottssalen. (Mer info kommer senare.)

Jag önskar er alla en skön och härlig helg!😊

/Cecilia🍀

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *