Veckobrev v.20-21

Hej på er!

Vilken toppendag vi hade i torsdag tillsammans med Naturskolan! Strålande solsken och så mycket vi fick lära oss och uppleva under forntidsdagen!🌟

Människorna som levde under forntiden var experter på att leva i naturen. Under vår dag fick vi lära oss en hel del med hjälp av våra fantastiska guider. Kanske har ni, som vi fick prova på, ätit harsyra, blåbärsblommor, maskrosblad eller frön från alm någon gång. Men har ni provat att äta en myra? Några barn vågade prova och även fröken. De smakade lite som sura godisar eller som harsyra fast kraftigare smak.

Att hålla i en levande fisk var nog första gången för många. Spännande och ganska pirrigt!

Idag har vi skrivit återgivande texter om forntidsdagen. Ni kan tro att barnen hade mycket att skriva om. Det var den fjärde återgivande texten som vi skrivit. Det är roligt att se hur texterna utvecklas från den första texten som skrevs i januari till dagens text nu i maj månad.

I matematik har vi gjort en snabbräkning och också arbetat med tresiffriga tal och tallinjen. Vi fortsätter nästa vecka.

Nästa vecka:

Melvina är veckans stjärna.🌟

Veckans Alla med uppdrag är Att kunna lyssna.

Må 20/5: Idrott utomhus. Kom ihåg att packa med idrottskläder och skor för idrott utomhus och handduk.

Ti 21/5: Friluftsdag för åk F-3. Skolan börjar som vanligt kl. 8:10. Vi samlas utanför vår ingång. Tillsammans promenerar vi till Midgårdsvallen där vi kommer att ha friidrott. När dagen är slut promenerar vi tillsammans tillbaka till skolan. Vi planerar att vara tillbaka vid skoldagens slut.

Barnen behöver vara ombytta till idrottskläder och idrottsskor när de kommer till skolan. Ryggsäck måste vara med till skolan. Skolan bjuder på pastasallad med köttbullar och en Festis. Barnen behöver ta med sig en låda med lock att lägga maten i och en flaska med vatten. Vi kommer att fylla barnens lådor med mat här på skolan innan vi går . Vill man bättra på matsäcken så går det bra. En liten fika får man också ta med sig om man vill.

Checklista:

– ryggsäck

– vattenflaska

– låda med lock att ha pastasallad i (t ex glasslåda)

– bestick att äta med

– liten fika

– kläder efter väder

On 22/5: Läsuppdrag och matematikuppdrag ska vara med till skolan.

To 23/5: Nytt läsuppdrag och matematikuppdrag kommer med hem.

Fr 24/5: Hattfredag för alla som vill.🎩👒

Jag önskar er alla en fortsatt härlig helg!🌸🌷☀️

/Cecilia🍀

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *