Veckobrev v.14-15

Hej på er!

Vilken härlig start på veckan vi hade i måndags! Vårvandring i solsken hela dagen, många vårtecken, mysig fikapaus och god lunch med gillad korv. Vi fick bland annat se en liten blåsippa, tussilago, små knoppar på videung, en sjuprickig nyckelpiga och myror som börjat vakna till liv. Det var också spännande att smyga förbi ett grävlingsgryt och att stanna till vid ett flyttblock och fundera över hur det hade hamnat just där. Vi hade en rolig och upplevelserik dag!☀️😃

Idag fredag har vi pratat om, sett film om och också provat på lite av hur det var i skolan för 100 år sedan. En rolig och lite annorlunda dag.

I svenska har vi skrivit återgivande texter utifrån vårvandringen med Naturskolan. Barnen har också fått läsa en faktatext som handlade om stjärnor och stjärnbilder och svarat på frågor till. Detta var en liten kunskapskoll av att kunna läsa och förstå en faktatext.

I förra veckan gjorde vi en stavningskoll.

Vi har nu läst färdigt Diamantjakten. Fram till sommaren kommer barnen nu att få läsa olika böcker i läsuppdrag. I veckan fick alla välja en bok i skolans bibliotek att låna och läsa som läsuppdrag. Några barn har önskat att få läsa böcker som de har hemma och det går också bra. Det viktiga är att hålla i läsningen och läsa en stund varje dag så att den fina utvecklingen fortsätter. Jag kommer att lägga upp ett nytt läsprotokoll i OneNote som ni föräldrar fortsätter att fylla i på samma sätt som med Diamantjakten. Era kommentarer som ni skriver när ni lyssnar på era barn är värdefulla och viktiga! 🌟🍀

I matematik har barnen fått med sig multiplikation i hemuppdrag en vecka till att fortsätta att öva på.

I bild arbetar vi i papier maché och gör påskägg. Det är ett arbete som sker i flera steg eftersom det måste torka mellan stegen. I nästa vecka fortsätter vi så äggen blir färdiga till påsk.

I engelska har vi läst boken An important case. Vi tittar på bilderna i boken och samtalar om dem, lyssnar och läser texten tillsammans. Nästa vecka blir det en ny bok att läsa och samtala kring.

Nästa vecka:

Nicole är veckans stjärna.🌟

Veckans Alla med-uppdrag är Att vara generös.

Må 8/6: Idrott. Kom ihåg idrottskläder och handduk.

On 10/4: Läsuppdrag och matematikuppdrag ska vara med till skolan.

To 11/4: Idrott. Kom ihåg idrottskläder och handduk.

Läsuppdrag och uppdrag i matematik kommer med hem.

Fr 12/4: Fredagsfinalen är påskfredag. Kom lite påskig till skolan om du vill.

Vecka 16 är det påsklov.

Hoppas att ni alla får njuta av våren i helgen!🌷🌼

/Cecilia🍀

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *