Veckobrev v.13-14

Hej!

Nu känns det verkligen som att våren kommer! Solen värmer och små vårblommor börjar titta fram. Visst är det härligt!

I torsdags fick skolan ta emot Apple-pris och det var en riktigt festlig stund i idrottshallen på eftermiddagen!🦒🍀🍏💕🌟

I måndags hade klassen sin första idrottslektion med vår nya idrottslärare Jessica. Roligt att få komma igång med idrott som vanligt igen! Nästa idrottslektion är på torsdag så då behöver idrottskläder och handduk packas med till skolan.

Som ni vet har vi nu kommit till det sista kapitlet i Diamantjakten. Läsuppdraget är till på onsdag precis som vanligt. Nu när boken är slut kommer barnen att få läsuppdrag i andra böcker. Mer info om det kommer.

I matematik har vi arbetat med med textuppgifter och hur man behöver läsa dem för att förstå. Ibland är det mycket text i en uppgift och vid en första anblick kan man därför kanske tro att det är en svår uppgift. Vi har tillsammans övat på att stryka under frågan och därefter vilken information som behövs för att räkna ut uppgiften. Då märkte vi att det helt plötsligt inte var så svårt att lösa uppgiften. När man ska lösa en textuppgift är det bra att rita sin lösning och här har vi också pratat om hur man ritar. När man löser uppgifter i matematiken ska man inte rita detaljer utan enkelt och tydligt. Genom att rita och lösa uppgiften steg för steg kommer man till slut fram till lösningen. Vi fortsätter med liknande uppgifter framöver. Vi kommer också att sätta igång och ha fokus på att räkna addition och subtraktion igen, nu på tiotalsövergång.

Arbetet med jorden och universum börjar avslutas. I veckan kopplade vi bilden till arbetet och barnen gjorde stjärnbilder med skrapteknik. Detta var en uppgift som påminde om reflexbilderna som vi arbetade med i årskurs 1.

Nästa vecka:

Veckans stjärna är Hafso.🌟

Veckans Alla med-uppdrag är Att respektera varandra.

måndag kommer vi att vara ute tillsammans med Naturskolan hela dagen. Vi kommer att få vara med om en vårvandring i naturen. Skoldagen börjar som vanligt kl. 8:10 och vi är tillbaka i skolan och slutar som vanligt kl. 13:35. Eftersom vi kommer att vara ute i skogen hela dagen är det viktigt att klä sig ordentligt. Tänk på att ha jacka, mössa, vantar, byxor (gärna ett par regnbyxor eller överdragsbyxor att kunna ha utanpå vid behov). Vi kommer att gå i skogen och därför är det viktigt att ha ordentliga skor på fötterna. Vinterskor eller stövlar fungerar bra. Packa gärna ner ett sittunderlag. Man kan också ta en plastpåse som man lägger ett par tidningar i.

Till lunch kommer vi att grilla korv. Vi får med oss 2 korv med bröd, en Festis och en frukt till varje barn från skolan. Om man vill ta med sig någon extra korv hemifrån till lunchen så går det bra. Att stanna och fika en stund är trevligt så packa gärna ner en liten fika, en flaska vatten och något varmt att dricka, till exempel varm choklad.

Vi ser mycket fram emot denna dag och hoppas att vi får soligt och vackert väder!☀️

Må 1/4: Vårvandring med Naturskolan. Kom ihåg kläder för att vara ute i skogen, fika, och sittunderlag. Se info ovan.

On 3/4: Läsuppdraget, Diamantjakten kap. 25, och multiplikationsuppdraget ska vara med till skolan.

To 4/4: Läsuppdrag och matematikuppdrag kommer med hem.

Fr 5/4: Fredagsfinalen denna vecka är gammaldags fredag.

Jag önskar en en fortsatt härligt helg med mycket solsken!☀️

/Cecilia🌸

 

 

 

 

 

5 svar på ”Veckobrev v.13-14

  1. Börjar de i vanlig tid el 08.30 som vanligt? Det står att de börjar som vanligt 08.10 men de brukar väl börja 08.30 på måndagar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *