Veckobrev v. 50-51

Hej alla barn och föräldrar!

Idag har vi sagt hej då till Matilda som har varit hos oss under sex veckor. Hon har trivts jättebra hos oss och vi med henne! Idag hade vi en liten avslutningsstund, Matilda bjöd på fika och klassen hade förberett en liten present till henne, en tavla med små hälsningar från alla barn. Vi önskar Matilda stort lycka till med sina fortsatta studier!🌟🍎

I måndags var det Nobeldagen. Vi bjöds på kycklingfilé, rostad potatis och hemlagad bearnaisesås. Till efterrätt serverades det äppelpaj med glass. Det åt vi i klassrummet på eftermiddagen.

Vi har precis som förra veckan dramatiserat berättelser ur Bibeln. Barnen är duktiga på att komma överens om att fördela rollerna och att spela upp berättelsen för sina kamrater med stöd av oss vuxna.

I torsdags morse var det Lucia. Vi hade först en kort samling i klassrummet på morgonen för att sedan gå upp till idrottshallen där förskoleklassen bjöd oss på ett fint och stämningsfullt Luciatåg. Att vara en bra publik är också viktigt att kunna och barnen fixade det toppenbra!🌟

I matematik har vi gjort snabbräkning. Fortsatt framsteg hos många vilket är roligt att se!👍

Igår, fredag, arbetate vi med att skriva räknehändelser till uttryck med multiplikation. Till exempel 2•5,  6•4.  Barnen arbetade parvis och skrev sina räknehändelser i PicCollage. Vi löste sedan flera av uppgifterna tillsammans i klassen och ni kan också se en del av dem nedan. Några elever behövde få extra utmaningar och vi kopplade då på addition i uttrycken. Till exempel 2•5+3 och (4•2)+(3•5) . Här fick vi då också prata om att det finns regler i matematiken som talar om i vilken ordning som man ska räkna olika räknesätt och varför man ibland använder parenteser. En av prioriteringsreglerna är att multiplikation går före addition.

Här ser ni några av barnens räknehändelser. De kommer att få göra fler nästa vecka.

Nästa vecka, v. 51:

Isabella är veckans stjärna.🌟

Det är den sista veckan innan det blir jullov.

Må 17/12: Idrott. Kom ihåg idrottskläder och handduk.

Ti 18/12: Vi julpysslar. Vi tar tacksamt emot tomma toapappers- och hushållspappers-rullar inför denna dag.

On 19/12: Läsuppdraget (kap 14) och matematikuppdraget ska vara med till skolan.

To 20/12: Idrott. Kom ihåg idrottskläder och handduk.

VI kommer att städa och göra fint inför jullovet i klassrummet.

Fr 21/12: Julavslutning 8:30-10:30. Vi samlas klockan 8:30 i klassrummet för att tillsammans gå upp till idrottshallen där vi tillsammans med hela skolan träffas kl. 9:00 för att dansa Polonäsen. Därefter går vi tillbaka till klassrummet och har en mysig stund då vi tänder ljus, öppnar de sista luckorna i Adentskalendern och läser en julsaga. Julavslutningen slutar kl. 10:30.

Från kl.10:30 är det fritids.

Jag önskar er alla barn och föräldrar en fin helg och trevlig tredje Advent!✨

/Cecilia🍀

2 svar på ”Veckobrev v. 50-51

 1. Hoppas ni alla får en fin sista vecka innan lite ledighet 🙂
  Är föräldrar välkomna på julavslutningen eller är det endast för elever och er personal? // Hälsar Jessica, Abbes mamma

  • Hej Jessica!
   Tack, vi har en fin sista skolvecka!
   Skolavslutningen är tänkt för skolans elever och personal.
   Hälsningar Cecilia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *