Veckobrev v. 48-49

Hej!

Idag hade vi en fin Adventsamling på skolan. Vår klass ansvarade för samlingen och de som ville hade fått små uppgifter under samlingen som innebar att presentera, att läsa dikt och att tända ljus. Alla klasser hade övat sånger inför samlingen som vi tillsammans sjöng och 6-orna ledde en av sångerna. Barnen var jätteduktiga!🌟🌟🌟
Under veckan har vi i matematik arbetat vidare med multiplikation. Barnen förstår multiplikation och vi har också arbetat med den kommutativa lagen (a•b=b•a). Nästa vecka kommer vi koppla multiplikation till division.
Vi övar också på att bli säkrare och utveckla ett större flyt i att räkna addition och subtraktion. Många barn gjorde kliv framåt i veckans snabbräkning. Roligt att se och det märks att barnen blir sporrade när de ser sin framsteg från gång till gång. Övning ger färdighet! Heja heja, vi övar på ett tag till! 🍀🌟👍
NTA-arbetets sista uppdrag var riktigt klurigt. Här gällde det att använda sig av sina kunskaper som vi övat under arbetets gång för att lösa ett problem. Intressant att lyssna på barnens samtal och resonemang om hur de skulle gå tillväga för att ta reda på vilken av burkarna som innehöll 6 kulor. I nästa vecka kommer vi att knyta ihop säcken och avsluta arbetet.
I SO har vi läst Skapelseberättelsen och berättelsen om Adam och Eva i Paradiset från Gamla Testamentet. Vi kommer fortsätta att läsa fler bibliska berättelser framöver.
På idrotten har barnen annat haft rörelse till musik och dansat ringdans.
Nästa vecka:
Veckans stjärna är Abbe.🌟
Må 3/12: Idrott inomhus. Kom ihåg idrottskläder och handduk.
On 5/12: Läsuppdraget (kap 12) och matematikuppdraget ska vara med till skolan. Vi kommer att göra snabbräkning.
To 6/12: Idrott inomhus. Kom ihåg idrottskläder och handduk.
Nytt läsuppdrag ( kap 13) och matematikuppdrag kommer med hem.
Fr 7/12: Stjärn-fredag⭐️ Fri tolkning… om du vill, sätt på dig något med stjärnor på, det kan vara ett klädesplagg, ett hårband, eller en stjärna du ritat på handen…det finns många sätt att vara med på!
Vi önskar er alla barn och föräldrar en trevlig 1:a Adventhelg!✨
/Cecilia och Matilda🍀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *