Veckobrev v.46-47

Hej!

Oj vad tiden går fort! Nyss var det måndag och redan är det fredag. Vi har haft en fin vecka som började med simning i Midgårdsbadet. Allt flöt på toppenbra, bussresan dit, simning och bussresa hem. Många av barnen visade fina framsteg i sina simkunskaper sedan vi var iväg och simmande i våras. Roligt att se att både simteknik och kondition utvecklats hos många barn!

I engelska har vi den här veckan högläst en bok, Floppy’s bath, och samtalat utifrån bilderna och bokens handling. Den bygger vidare på boken A new dog som vi läste för ett par veckor sedan. Vi har fokus på att lyssna och förstå, att samtala och våga säga ord och meningar på engelska.

I svenska och SO arbetar vi med Handbok för superhjältar, röda masken. Boken tar upp många viktiga frågor som handlar om kamratskap. Vi samtalar och reflekterar utifrån innehållet och eleverna kopplar till egna tankar och erfarenheter.

Det är roligt att lyssna på barnens individuella läsning i Diamantjakten. Det märks att de övar hemma och ni föräldrar gör ett superviktigt arbete när ni lyssnar på era barn när de läser. Bra jobbat alla barn och alla ni föräldrar!🌟🌟

Snabbräkningen i onsdags gick också bra. Vi fortsätter och barnen har fått ett nytt snabbräkningspapper i läxa till nästa vecka. Då gör vi en ny snabbräkning i skolan.

I NTA-arbetet handlar det just nu om att väga olika föremål med balansvåg och undersöka hur många klossar som väger lika mycket. I matematiken kopplar vi även till att arbeta med diagram.

Som ni vet har vi också i matematiken arbetat med olika geometriska figurer och beskrivningar där vi övar på att använda olika ord och begrepp.

Här några bilder från dagens schackspel.

Nästa vecka:

Theodor är veckans stjärna.🌟

Må 19/11: Idrott inomhus. Kom ihåg ombyte, handduk och inomhusskor.

On 21/11: Läsuppdrag (kap 10) och uppdrag i matematik ska var med till skolan.

To 22/11: Idrott inomhus. Kom ihåg ombyte, handduk och inomhusskor.

Nytt läsuppdrag (kap 11) och uppdrag i matematik kommer med hem.

Fr 23/11: Storsamling. Hela skolan samlas en stund i idrottshallen för en gemensam samling.

”Finfredag”, ta på dig något du trivs och känner dig fin i om du vill.🎩💃🏻🕺

En skön och avkopplande helg önskar vi er alla!😊

/Cecilia och lärarstudent Matilda🍀🌸

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *