Veckobrev v. 43-45

Hej på er!

Det känns som att veckan har gått i en rasande fart. Nyss var det måndag och redan är det fredag! Vi har haft en bra vecka med mycket arbetsglädje!

I svenska har vi läst nästa kapitel i Diamantjakten, kapitel 8, och arbetat med uppgifter i OneNote. Kapitel 8 är uppdrag till onsdagen efter lovet.

Vi har läst klart Handbok för superhjältar, del 1 Handboken. Det har varit roligt att läsa boken tillsammans med barnen. Vi har läst och samtalat om innehållet, kopplat till oss själva och även arbetat enskilt med uppgifter i OneNote. Nästan hela klassen svarade ja på frågan om att läsa fortsättningen, Röda masken, så efter lovet fortsätter vi att följa superhjälten Lisa.

I matematik har vi arbetat med geometriska objekt, både tvådimensionella och tredimensionella. Ord och begrepp som vi har övat är kvadrat, rektangel, triangel, cirkel, kub, rätblock, klot, cylinder, kon, prisma, pyramid, sida, hörn, kant och sidyta. Vi har också övat på att utifrån en bild bygga likadana figurer med centiluber och rita av dem tredimensionellt. Vi har också fortsatt att räkna addition och subtraktion.

I NTA-arbetet har vi arbetat vidare med jämvikt och balans.

I onsdags var det FN-dagen och barnen har sett en film om FN och utifrån filmen samtalat. I bild har vi i samband med detta arbetat med  att skapa en bild som förmedlar fred, vänskap och kärlek. Barnen har valt färger som de tycker passar till temat.

Idag, fredag, har vi haft Halloween-tema och uppgiften denna dag har i bild varit att skapa en bild som förmedlar spänning och läskigheter. Också här har barnen valt färger som de tycker passar till temat. Tekniken som vi arbetat med i båda uppgifterna är stöppling. Också här använder vi oss av OneNote där barnen lägger sina bilder och även skriver reflektioner om sina arbeten.

Nästa vecka, v 44, är det höstlov. Barnen är lediga från skolan. På måndag är fritids stängt men tisdag – fredag är fritids öppet för de barn som har anmält behov.

Tänk på att uppmuntra barnen till att läsa på lovet. Läs något roligt, spännande, intressant – ja det som känns bra. Det viktiga är att de läser, det märks skillnad i läsförmågan och de blir också stolta över sin insats! Heja heja! 🌟📚🍀

Gå gärna in på länken nedan och var med i Höstlovsutmaningen. 📚

https://www.jagharläst.se/

Vecka 45:

Simon är veckans stjärna.🌟

Må 5/11: Idrott inomhus. Kom ihåg idrottskläder, idrottsskor och handduk.

On 7/11: Läsuppdraget (kap 8) ska vara med till skolan.

To 8/11: Idrott inomhus. Kom ihåg idrottskläder, idrottsskor och handduk. Nytt läsuppdrag (kap 9) kommer med hem.

Vi hälsar Matilda välkommen till oss. Matilda är lärarstudent och jag kommer att vara hennes handledare under hennes 6 veckor långa praktikperiod.

Fr 9/11: Jag är på en utbildningsdag på Stockholms universitet.

Jag önskar er alla barn och föräldrar en trevlig helg och en fin vecka!☀️🍁

/Cecilia🍀

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *