Veckobrev v.20-21

Hej på er!

Veckan inleddes med en toppendag på Midgårdsvallen i måndags. Efter promenaden dit gjorde vi en kort dricka och fikapaus för att sedan samlas i våra grupper och sätta igång med friidrottsgrenarna. Dagen fungerade finfint och tur hade vi ju också med värme och solsken. Bra kämpat alla höjdare!

Det var roligt att träffa så många av er i tisdags på Höjdareftermiddagens öppet hus. Barnen var laddade inför eftermiddagen och att få visa er fjärilslarverna och tillsammans med er få gå runt på de olika aktiviteterna. Tack till alla er som kom och hälsade på hos oss en stund! 😃🍀

Fjärilslarverna höll precis på att bli puppor i tisdags under öppet hus vilket var roligt eftersom ni alla då fick möjlighet att se två av stadierna i fjärilens livscykel. Vi hade tur och lyckades filma en fjärilslarv i slutet av den sista skinnömnsningen när den blir puppa. Vi hann fånga en stund på film. Ni kan se den här: Fjärilslarv blir puppa

Nu har alla puppor fått flytta in i våra två fjärilshotell. Puppstadiet varar i ca 1vecka så någon gång i mitten av nästa vecka borde fjärilarna krypa ut ur sina puppor. Vi håller tummarna för att vi ska få vara med om något av de magiska stunderna då fjärilarna kommer kommer ut. Kommande vecka kommer som ni förstår att ägnas en hel del åt fjärilsarbetet.

Arbetet med yrken fortsätter och några barn har berättat för klassen om vad de fått veta i sina intervjuer. Det är intressant att få höra om olika yrken och klasskamraterna lyssnar fint på den som berättar!

Under året har vi arbetat med att följa och samtala om årstiderna och vilka förändringar som vi kan se i naturen från en årstid till en annan. I veckan har vi kopplat på bilden till arbetet och skapat årstidstavlor. Det är roligt att se utvecklingen hos alla barn i det skapande arbetet från i höstas till nu i slutet av vårterminen. Bilderna sitter uppe på väggen utanför vårt klassrum. Snart kommer de också att läggas på bloggen.

Också i fjärilsarbetet har vi kopplat på bildämnet. Vi började med att se  Austins butterfly tillsammans. Vid några tillfällen pausade vi filmen och samtalade om innehållet för att alla säkert skulle förstå. Sedan fick alla i uppgift att noga rita en tistelfjäril så likt en riktig tistelfjäril som möjligt. Här gäller det att utmana sig och vara öppen för att kunna ta till sig respons och göra förbättringar precis som pojken Austin hade gjort när han ritade sin fjäril. Bilderna kommer på bloggen i nästa vecka.

Nästa vecka:

Onsdag: Idrott utomhus. Kom ihåg kläder efter väder, skor och handduk.

Läsuppdraget ska vara med till skolan. Matematikuppdraget ska vara klart. Det ser ni här:

Torsdag: Nytt läsuppdrag och matematikuppdrag kommer med hem.

Fredag: Sportfredag. Klä dig lite sportigt om du vill.

Nu önskar jag er alla en riktigt härlig helg! 🌸

/Cecilia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *