Veckobrev v. 18-19

Hej!

Det här var en kort skolvecka och nästa vecka är också en 3-dagarsvecka. Barnen har arbetat på jättefint!

Vi har nu läst klart Den magiska kulan. Gå in på  Den magiska kulan . Där kan ni läsa om den avslutande uppgiften som vi arbetade med. Det är roligt att se hur alla barn har utvecklat sin läsning under året! Nu får barnen välja böcker som de vill läsa fram till sommarlovet. Många barn har valt böcker hemifrån och några barn har valt en bok från skolan. Barnen ska läsa en stund, ca 10-15 min, varje vardag. Fyll i bokens titel och vilka sidor som barnen läser i läskortet. När en bok är utläst kommer barnen att få skriva ett boktips om boken. Sedan väljer de en ny bok att läsa.📚

Idag har barnen fått ta med sig sina Ipads hem. Vi har noga pratat om hur man tar hand om sin Ipad. Ipaden är barnens lärverktyg och den ska vara med till skolan varje dag. Då måste den också vara fulladdad. Laddaren som barnen har fått med sig hem ska inte tas med till skolan utan de laddar Ipaden hemma. För att kunna transportera Ipaden på ett säkert sätt till och från skolan behöver alla barn ha en skolväska att lägga Ipaden i. De ska inte bära den löst i handen. Om man ska resa bort får man inte ta med sig Ipaden, den måste då lämnas hemma.

På Ipaden kommer barnen att få uppdrag att göra hemma. Det första uppdraget som barnen ska göra är att intervjua en person som har ett yrke. Uppgiften finns i appen Keynote. Vi har gått igenom uppgiften i skolan så alla barn vet hur det går till. I skolan kommer sedan barnen att få berätta och presentera för sina klasskamrater om vad de har fått veta i sin intervju. Vi kommer säkert att få lära oss om många olika yrken. Det ska bli roligt!

I matematiken har vi arbetat vidare med att skriva räknehändelser. Vi har övat på att använda oss av begreppen fler, färre, hälften och dubbelt. Här har också barnen i uppgift att gå in på bloggen, lösa och kommentera varandras räknehändelser.

I matematiken har vi också arbetat med symmetri och arbetet fortsätter framöver.

Vi påbörjar nu ett nytt arbetsområde i NO och NTA (Naturvetenskap och teknik för alla) som heter Fjärilars liv. Vi har förberett boken som vi ska dokumentera arbetet i. Det kommer vi att göra i appen Bookcreator. Jag hade hoppats på att fjärilslarverna skulle ha kommit igår men de kom inte med posten förrän när vi precis skulle sluta för dagen idag. På måndag sätter vi igång på riktigt med att följa tistelfjärilslarvernas utveckling tills de blir tistelfjärilar. Då kommer vi att släppa ut dem i det fria.

 

Nästa vecka, vecka 19:

Kom ihåg att Ipaden måste vara med fulladdad till skolan varje dag. Bär den i en skolväska.

Onsdag 9/5: 

– Intervjun om ett yrke ska vara klar.

-Läsuppdrag och matematikuppdrag lämnas in.

-Idrott utomhus. Kom ihåg idrottskläder och handduk.

-Vi har ”fin-onsdag” på skolan. Denna dag får man klä sig lite extra fin om man vill.

Torsdag 10/5: Lov (Kristi himmelsfärdsdag)

Fredag 11/5: Lov

Måndagen den 14/5 har vi friidrottsdag. Se info nedan.

Om ni inte har läst på rektorsbloggen så läs här här  om regler och rutiner på fritids.

Jag önskar er nu en solig och härlig helg! ☀

/Cecilia

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *