Veckobrev v 7-8

Hej!

Med handtryckt skapade hela klassen det här fina hjärtat tillsammans i veckan. Alla har varit med i skapandet och nu pryder hjärtat vår vägg i korridoren utanför klassrummet.

Veckans Alla med-uppdrag har varit att berömma och uppmuntra varandra. Vi inledde genom att läsa Det osynliga barnet av Tove Jansson. Barnen hade i uppgift att under tiden fundera över varför flickan i berättelsen hade blivit osynlig och vad det var som gjorde att hon sedan blev synlig igen. Vi samtalade sedan utifrån boken och barnens kloka tankar. Tillsammans med Vera samarbetade barnen sedan parvis och gjorde hattar. De har också spelat rollspel som handlat om att se varandra. Veckans läsuppdrag passade ju också perfekt i vårt värdegrundsarbete. Det handlar ju om att vara sig själv och att bli omtyckt för den man är.

I matematiken har flera barn fortsatt att ta stora kliv framåt i snabbräkningen och fått en större säkerhet. De flesta är också riktigt taggade för snabbräkningstillfällena. Återkopplingen får de direkt och det är en riktigt härligt att se deras vilja och driv i att klättra vidare på utvecklingstrappan!🌟

Att snabbt hitta tal på tallinjen, att veta hur talen förhåller sig till varandra och att hoppa på tallinjen är viktigt för att utveckla en god taluppfattning. Vi övat tillsammans, i par och enskilt.

Många av er fick säkert se fina små tavlor som kom med hem i onsdags, på Alla hjärtans dag. Barnen var jättenöjda med sina bilder och de arbetade noggrant . På väggen utanför vårt klassrum hänger fler tavlor. De flesta gjorde två tavlor, en att ta hem och en att sätta upp på väggen.

Inom några dagar kommer ni att kunna se barnens fina Alla hjärtans-dags tavlor under fliken bild. De är skapade med stor omsorg och engagemang!

Vi har arbetat vidare med faktatextarbete och barnen har nu börjar skriva sina egna texter om igelkotten. Nästa vecka arbetar vi vidare och övar också på att ge respons och att utveckla texterna.

Att träffa våra faddrar i åk 4 är roligt. Det gjorde vi idag, fredag. Vi sjöng tillsammans och övade på sånger som hela skolan ska sjunga på fredag i nästa vecka då det är storsamling.

Här kommer en hälsning från Helena: ”På idrotten hade vi OS och övade oss i grenarna; backhoppning, curling, parallell slalom och skidskytte. I de övningarna övar vi vår motorik på flera sätt; springa, hoppa, balansera, kasta m m. Eleverna var duktiga och vi hade kul!”

 

Nästa vecka:

Måndag: Nytt Alla med-uppdrag.

Onsdag 20/2: Idrott inomhus. Kom ihåg idrottskläder och handduk.

Läsuppdraget (kap 18) och matteuppdraget ska lämnas in.

Torsdag 21/2: Nytt läsuppdrag (kap 19) och uppdrag i matematik kommer med hem.

Fredag 22/2: Jag är ledig. Vera är i klassen. Hela skolan träffas för en storsamling. Temat är Alla med och då kommer vi bland annat att sjunga Kramsången, Man in the mirror och Hata hat.

Här kommer information om: Simskola på Sportlovet

Ha nu en riktigt härlig helg! 😊

/Cecilia

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *