Veckobrev v. 5-6

Hej!

Vilken vecka vi har haft! Så fin arbetsro och så fina samtal om kamratskap! Det är verkligen roligt att träffa alla barn i skolan varje dag och få arbeta tillsammans!

I torsdags började vår nya rektor Bobo Börjesson sin tjänst här på skolan. Vi hälsar honom varmt välkommen till oss! Cecilia finns kvar på skolan under nästa vecka för att överlämningen till Bobo ska bli så bra som möjligt.

I veckan har vi startat upp ett nytt arbetsområde i svenska. Att läsa och skriva faktatexter. Planeringen i skrivande ligger som en underflik till svenska-sidan. Ni kommer också att kunna följa vårt arbete där.

Vi startade upp genom att barnen fick en bild på en igelkott och några rubriker som stöttning när de parvis skulle skriva ner allt de visste om igelkotten.

Efter en stund samlades vi och alla par fick delge sina kunskaper. Vi samlade och sorterade dem under olika rubriker.

Därefter tittade vi på två korta filmer om igelkotten och barnen hade i uppgift att lyssna efter mer information om igelkotten. Den nya informationen la vi till det vi redan visste.

Som ett tredje steg har vi läst en faktatext om igelkotten. I högläsningen stannade vi till, tänkte till om texten och samlade mer fakta och kunskap.

Vårt nästa steg är att skriva en gemensam text om igelkotten. Här kommer vi att arbeta så att alla elever är aktiva i skrivandet och bidra till texten.

Arbetet kommer till slut att mynna ut i att eleverna kommer att skriva egna texter om igelkotten. Men innan vi kommit så långt har vi flera steg att arbeta med. Detta är ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt och det är roligt att se elevernas utveckling under arbetets gång.

Alla med:

Veckans Alla med-uppdrag har varit: Att få någon som är blyg, lite utanför eller inte pratar så mycket att prata lite mer.

Det var ett lite svårare uppdrag än de två tidigare och vi har under veckan pratat, gett tips och hjälpts åt med hur man kan göra för att söka kontakt och bjuda in till lek och samtal.

Det blir en extra spännande start på veckan som kommer! På måndag får vi besök från Lärartidningen. De kommer för att vara med oss under förmiddagen då vi arbetar med Alla med. De kommer för att se hur vi arbetar med Alla med, prata med oss pedagoger och med barnen och även fotografera under arbetet i klassrummet. Vi har pratat om måndagens besök i klassen. Visst låter det spännande!

I matematiken har vi arbetat vidare med ental och tiotal. Vi har haft snabbräkning och det är roligt att se glädjen hos barnen när de övat och sedan lyckas nå ett uppsatt mål. Vi har också övat på klockan hel och halv timme, kvart i och kvart över.

Nästa vecka:

Måndag: Lärartidningen kommer för att se Alla med-arbetet och skriva en artikel om arbetet.

Onsdag: Läsuppdraget (kap 16) lämnas in och även uppdraget i matematik.

Det blir ingen idrott på onsdag, den är istället flyttad till på torsdag den här veckan.

Torsdag: Nytt läsuppdrag och matteuppdrag hem.

Kom ihåg idrottskläder och ombyte.

Vecka 7:

Tisdagen den 13/2 kl. 17:30-19:00 är alla ni föräldrar varmt välkomna till en kvällsföreläsningen med Daniel Mendoza. Daniel kommer under dagen också träffa alla klasser på skolan. Detta är en del i vårt värdegrundsarbete och vi ser mycket fram emot dagen!

Här är ett utklipp från ett tidigare inlägg på Cecilias rektorsblogg:

V.7 Daniel Mendoza besöker oss och föreläser! Daniel träffar eleverna under skoldagen i vårt värdegrundsarbete och vi bjuder in alla er föräldrar till en kvällsföreläsning tisdag 13/2 17:30-19:00 i matsalen. Under alla Daniels föreläsningar fokuserar han på vikten av tillit, godhet och att vara snäll. Han gör det genom att berätta anekdoter från sitt liv, från sin mycket mörka barndom och de val han gjorde för att bli fri från sitt arv och för att inte fastna i det negativa bruset och inte heller leva i hat och vrede. Genom sina föreläsningar vill Daniel INSPIRERA och ge insikter man kan ta med sig, som förhoppningsvis räcker länge, kanske hela livet. Föreläsningarnas uppgift är att skapa INSIKTER som ger medvetenhet. Medvetenhet om att VI som individer kan påverka. Det ger optimism. Medveten optimism. Att medvetet påverka genom sitt sätt att TÄNKA och AGERA, är första steget mot engagemang.

http://www.danielmendoza.se/

Missa inte detta, en fantastiskt föreläsning samt att du kan fortsätta föra samtal med ditt barn sedan eftersom de också har träffat Daniel!

Jag önskar alla en riktigt skön helg! ☃❄️

/Cecilia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *