Veckobrev v3-4

Hej!

”Alla med”-projektet startade upp veckan i alla klasser på skolan. Veckans uppdrag var att fånga blicken hos matpersonalen och att säga tack med ett leende. Vi pratade om att leenden smittar av sig. Möter man andra med ett leende så får man ofta ett leende tillbaka. Man sprider glädje och man blir också själv glad. 😃

Vi gjorde också en samarbetsövning där man skulle kommunicera utan att prata. En lite  klurig uppgift eftersom vi är så vana att prata när vi kommunicerar med varandra. Uppgiften var att hela klassen skulle ställa sig i längdordning på så kort tid som möjligt under tystnad. I måndags tog det 5 min 15 s att klara uppdraget. När vi gjorde samma övning idag klarade klassen det på 2 min 58 s. Vilket framsteg!

Varje dag har vi följt upp hur det har gått att säga tack för maten till matpersonalen efter lunchen. Vi har också pratat om hur det känns att fånga blicken och att säga tack med ett leende och att få ett leende tillbaka. Ordet tack är så viktigt att använda sig av i många olika sammanhang och det betyder så mycket. Har ni också hört ordet tack hemma hos er under veckan? På måndag kommer ett nytt uppdrag och veckans uppdrag håller vi förstås också i. Prata gärna om det hemma också.

I matematiken har vi arbetat med klockan. Barnen har bland annat gjort egna klockor som de kommer att använda när vi övar på klockan. Vi har också fortsatt att öva talkamraterna och kopplat dem till talkamraterna i talområdet 0-100 och tittat på vilka samband vi kan se.

7=4+3         70=40+30

I förra veckan skrev vi en gemensam text om Flaxes utflykt till ishallen. Den här veckan har vi arbetat vidare och barnen har skrivit egna texter om utflykten.

Klassens gemensamma text ligger nu på Flaxes klass blogg. Vi läste tillsammans vårt inlägg i skolan idag. https://ugglornapaloftet.webbstjarnan.nu/

Nästa vecka:

På tisdag och onsdag är ni välkomna till era barns elevledda utvecklingssamtal. Barnen har förberett sig under veckan. De har övat själva och i par och förberedelserna har gått toppenbra! De har gjort små inbjudningar till er föräldrar som de har stoppat ner i skolväskan. Nu ser vi alla fram emot samtalsdagarna som är på tisdag och onsdag!

Här lite bilder från barnens förberedelser:,

Vi har, som ni vet, ett nytt system (IST) där vi dokumenterar elevernas kunskaper. Detta är nytt för er och också för oss lärare. Det är viktigt att ni loggar in i IST inför samtalet. Då kan jag också höra med er på samtalet om ni kommer in som det är tänkt och om ni kan se det som är inlagt.

Den dag som barnen har sina samtal arbetar de i klassrummet. När ni kommer till skolan för samtalet går ni först går till klassrummet och hämtar ert barn och kommer sedan till F-1 fritidsrum där samtalen pågår. Precis som i höstas kommer eleverna att hålla i sina samtal. De startar upp tillsammans med er och efter ca 15 minuter är också jag med. Inför vårterminens samtal har vi gjort en liten lathund till alla föräldrar på skolan. Den hittar ni här:

Utvecklingssamtal-på-Steningehöjden-skola-föräldrastöttning

Varmt välkomna till era barns elevledda samtal!

Den dag som barnen inte har sitt samtal kommer de att vara tillsammans med de lärare som undervisar i idrott, musik och slöjd. Något som kommer att användas är garn. Om ni har garn hemma som ni kan avvara tar därför gärna Maria i slöjden tacksamt emot det.

Tisdag: Elevledda utvecklingssamtal.

Onsdag: Elevledda utvecklingssamtal

Torsdag: Lämna in läsuppdraget. (Uppdrag 14) Nytt läsuppdrag kommer med hem.

Jag önskar er alla en solig och skön vinterhelg!❄️☃

/Cecilia

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *