Välkomna tillbaka!

Välkomna till 2018 års vårtermin och god fortsättning!

Det var roligt att träffa alla härliga barn igen efter jullovet! Nu fortsätter vi läsåret och sätter igång med en ny termin. Kul!

Idag har vi bland annat pratat om och arbetat med årstider, månader, veckor, dagar, datum, skottår…

Vi pratade om jorden och hur den rör sig runt solen så att vi får njuta av fyra årstider. Här kom vi även in på andra intressanta samtal som tidvatten, finns det något upp och något ner i rymden, varför ramlar vi inte av jorden… Många tankar och funderingar som kan byggas vidare på. 😊

Barnen arbetade sedan parvis med att göra ett årshjul där de övade vidare på en del av det vi tillsammans pratat om.

Nu på torsdag åker vi till Pinbackshallen för lite skridskoåkning, hoppas ni har hunnit prova att skridskorna passar. Alla elever måste ha hjälm på isen och jag rekommenderar även tjocka handskar som skyddar bättre än ett par tunna fingervantar. Inga klubbor eller puckar behövs. De som vill får gärna ta med sig ett litet fika då vi kommer äta lunch nästan en timme senare. Fikat kan vara en liten bulle, en smörgås, frukt eller ett par kakor, även dryck är okej och då lite saft eller kanske varm choklad. Då eleverna ska bära allt själva till och från bussen så behöver ni packa i en ryggsäck eller väska som barnen kan bära. Hjälmen är bäst att knäppa fast på utsidan. ⛸👷🏻‍♂️!!!!

Jag vill också passa på att påminna er om de elevledda utvecklingssamtalen som äger rum vecka 4, tisdag 23/1 och onsdag 24/1. Alla barns respektive tider kommer på bloggen senast fredag.

Önskar er alla en fortsatt fin vecka!

/Cecilia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *