Veckobrev v 37-38

Hej!

Stort tack till alla elever som genomfört sina Elevledda utvecklingssamtal och till alla er föräldrar som varit med och lyssnat och deltagit! Barnen var både nöjda och stolta efter sina samtal! Att hålla i sina egna utvecklingssamtal är en viktig del i lärandet.

”Alla med”-projektet inledde veckan. Projektet är ett samarbete mellan skolan och kommunens elevhälsoenhet. Syftet är att främja ett trevligt klimat och bemötande i skolan. Våra elevrådsrepresentanter är först ut att få vara ambassadörer och får då utbildning i hur vi ska vara och uppträda.

I torsdags sprang vi Skoljoggen. Det var en fantastisk eftermiddag och barnen gav verkligen allt, individuellt och tillsammans! De sprang och samlade legobitar till klassen. För varje kilometer som de sprang fick de en legobit att sätta på klassens gemensamma legobricka. Under timmen som Skoljoggen pågick sprang eleverna så många varv de hann och orkade vilket var allt från 3 km till 7 km. Vilken underbar kämparanda!

[slideshow_deploy id=’215′]

Eleverna har nu fått hem det första läsuppdraget. Vi har tillsammans läst C-bokens text, alla har läst sin egen text och vi har arbetat med texten på olika sätt. Att se stoltheten hos barnen när de packade ner sitt läsuppdrag var härlig! Med läsuppdraget finns ett läsprotokoll som det är viktigt att ni fyller i varje dag som barnet har läst. Det finns också information i läsprotokollet till er föräldrar att läsa. På onsdag är det viktigt att mappen med bok och protokoll kommer med till skolan igen. Då kommer vi att följa upp uppdraget i skolan och på torsdag kommer nästa läsuppdrag hem.

Att veta hur man beter sig i trafiken på ett säkert sätt är viktigt att kunna. Under dagarna för utvecklingssamtalen arbetade eleverna tillsammans med lärarna i musik, idrott och slöjd med detta. Också i klassrummet har vi arbetat  med trafik. Vi använder oss bland annat av en serie på ur.se som heter Gatsmart. Vi samtalar utifrån frågeställningar både före och efter filmavsnitten. Detta är en del i temat Jag i samhället.

Nästa vecka:

Det är nu dags för årskurs 4-6 att ha sina Elevledda samtal på tisdag och onsdag. Därför kommer eleverna i F-3 varken ha musik, idrott eller slöjd dessa dagar. Vi planerar in rörelse och musik i undervisningen på annat sätt under dagarna.

Vi arbetar vidare med att öva läsning och kopplar skrivande till det vi läser. I matematik arbetar vi vidare med talkamrater, addition, subtraktion och likhetstecknet.

Trafik-temat fortsätter.

Tisdag: Ingen musik (4-6 har samtalsdag)

Onsdag: Kom ihåg att läsuppdraget ska tas med till skolan. Ingen idrott (4-6 har samtalsdag)

Jag önskar er alla en riktigt skön helg! 🍀

/Cecilia

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *